40180_Platte-Loew-DFB-0518-imago_1280x720

Siden Brasil vant VM-finalen i 1962, har ingen nasjoner kunne heve Jules Rimet-troféet i været to VM på rad. Tyskland jager eksklusiv reprise ingen har sett på 56 år i Russland-VM. Foto: Hertha Berlin hjemmeside

Tyskland jager eksklusiv reprise

40180_Platte-Loew-DFB-0518-imago_1280x720

Siden Brasil vant VM-finalen i 1962, har ingen nasjoner kunne heve Jules Rimet-troféet i været to VM på rad. Tyskland jager eksklusiv reprise ingen har sett på 56 år i Russland-VM. Foto: Hertha Berlin hjemmeside

Siden Brasil vant VM-finalen i 1962, har ingen nasjoner kunne heve Jules Rimet-troféet i været to VM på rad. Tyskland jager eksklusiv reprise ingen har sett på 56 år i Russland-VM. 

Joachim Löw har vært en suksess-garantist for Tyskland etter at han tok over for Jürgen Klinsmann i 2006. Siden da har die mannschaft vært i minimum semifinale i samtlige EM og VM. I Brasil-VM kronet 58-åringen verket med en knusende tittel som første europeiske mannskap på Sør-Amerikansk jord. Brasil ble ydmyket 7-1 i semifinalen, og det er nettopp Brasils prestasjon i 1962 Löw nå stiller inn siktet på.

Ingen har siden klart å vunnet fotball-VM to ganger på rad.

Les mer Fotball-VM: 60 år gammel toppscorer-rekord

Tyskland jager eksklusiv reprise

For Brasil klarte det i Sverige-VM i 1958, og fulgte opp med å vinne i Chile fire år senere. To VM på rad. Italia gjorde det samme først av alle i 1934 og 1938. Da dog med en annen sluttspill-struktur, og begrenset antall deltaker-lag. Tyskland vil gjerne bli en del av det eksklusive selskap, men da må Russland-VM vinnes i sommer.

Det er lite som tyder på at Joachim Löw ikke skal ha svært gode sjanser for å ta den eksklusive reprisen. Han ledet Tyskland til ti strake seire av like mange mulige i kvalikken.

Prøve-VM i fjor endte også med tysk seier. Til tross for at Löw sendte langt fra toppet mannskap. Spillere som Mats Hummels, Jerome Boateng, Manuel Neuer, Toni Kroos, Marco Reus og Thomas Müller var igjen hjemme. Nå er det alvor. Kanonene på dekk. Mesterskapslaget Tyskland er garantert å regne med.

Tyskland åpner gruppe F mot Mexico 17. juni.

Veien til Moskva

Tyskland skal ellers måle krefter med Sverige og Sør Korea. Svenskene som parkerte italienerne hjemme i sofaen under VM, må klare seg uten legenden Zlatan Ibrahimovic. 18. juni VM-åpner søta bror mot dark horse Sør Korea.

Tyskland bør vinne gruppe F uten å svi av for mye krutt. Da venter laget som blir toer i gruppe- E. Det blir et av laga Sveits, Costa Rica og Serbia.

I det hele tatt ser Tysklands del av mesterskapskartet svært overkommelig ut fram til en eventuell semifinale.

Finalen spilles i Moskva 15. juli. Spillselskapenes favoritt-finale er Tyskland mot Brasil.

VM-2014 i Brasil ga store overraskelser som i VM-2002. Får vi et lignende gruppespill i Russland, kan det bli storkamper allerede i 1/8-dels finalene. Det er uhorvelig viktig å vinne gruppene for de store nasjonene.

 

Rolf Hansen / rolf@pengespill.com