Thor Hansen

Thor Hansen var kjent som «Gudfaren» i det omfangsrike, norske pokermiljøet.

Thor Hansen er død

Thor Hansen

Thor Hansen var kjent som «Gudfaren» i det omfangsrike, norske pokermiljøet.

Grytidlig onsdag morgen sovnet Thor Hansen inn hjemme i leiligheten på Majorstua i Oslo med kona Marcella ved sin side. 

71-åringen har i flere tiår vært en ruvende skikkelse i det internasjonale pokermiljøet. Her hjemme har hans mange og gode venner i den norske delen av pokermiljøet lenge visst om hans kompliserte sykdomsbilde. Det er seks år siden han fikk kreftdiagnosen av sin lege i USA, og Hansen har forbløffet legene med kampen han har ført mot sykdommen og at han så lenge har trosset deres dystre spådommer.

Nå er kampen over.

Forverring siste uke

– Sykdomsbildet har vært kraftig forverret den siste uken og de siste dagene har vi skjønt det har gått mot slutten, sier hans gode venn Steinar Klein. Trønderen har vært Thors nære støttespiller de siste årene etter at Hansen flyttet hjem til Norge. Han ble underrettet umiddelbart om at Thor Hansen er død.

Thor ble rørt når han tenkte på og snakket om sine venner her hjemme. Slik omtalte han dem overfor Pengespill i sommer:

– Jeg er veldig glad for at jeg flyttet hjem da jeg ble syk i 2012, av flere grunner. En ting er møtet med helsevesenet, noe annet er at jeg fikk mange nye venner. De har stilt opp for meg på en fantastisk måte. Det er godt å vite at de bare er én telefon unna om jeg trenger noe.

Les vennens minneord: – Hver gang Thor Hansen møtte et menneske, fikk han en ny venn

Sterkt budskap fra legen

Thor Hansens amerikanske lege varslet allerede den gangen for seks år siden at nordmannen ikke hadde utsikter til å leve mye lenger. Nesten fem år senere fikk han i sommer en lignende beskjed fra sin norske lege. Denne gangen innså Thor at han ikke ville vinne enda en kamp mot kreftsykdommen.

– Det er ingen tvil om at det nå kan gå mot slutten, sa Thor i et av sine siste intervjuer.

 

Les også: Thor Hansen: – Legen har sagt jeg er ved veis ende

Pengespill.com kommer tilbake med mer. 

Redaksjonen / [email protected]