Nick

På tross av sterke sportslige prestasjoner, er australske Nick Kyrgios mest kjent for kjefting og mindre god oppførsel på tennisbanen. Foto: Wikipedia

Tennissportens badboy får hjelp av psykologer

Nick

På tross av sterke sportslige prestasjoner, er australske Nick Kyrgios mest kjent for kjefting og mindre god oppførsel på tennisbanen. Foto: Wikipedia

Australske Nick Kyrgios er nesten synonymt med drama. Nå tror imidlertid rebellen på bedre tider, når det gjelder oppførselen.

Han kan stå for de mest oppsiktsvekkende ting på en tennisbane, om det så gjelder med racketen eller kjeften.

23 år gamle Kyrgios har nemlig dokumentert han er i stand til å overvinne de sterkeste spillerne i ATP-sirkuset, om det så er Roger Federer, Rafael Nadal eller Novak Djokovic som står på motsatt side.

Men det er kanskje temperamentet og de verbale skytsene som har fått ham til å skape de største overskriftene. Banning, sverting og ofte en lite disiplinert bruk av racketen, har gitt ham stempelet som sportens badboy.

 

Selv McEnroe frykter for karrieren til 23-åringen

En som frykter for australierens karriere, er tennisens anerkjente eks-badboy John McEnroe. Til 60 minutes uttaler amerikaneren at han er bekymret for Kyrgios` fremtid i idretten.

– Han holder på å kjøre seg fullstendig ut av sporten, og det ønsker jeg ikke å se. Men det er det som skjer, og det er klart som dagen, sier McEnroe i et intervju gjengitt i Ekstra Bladet.

For noen år siden tilbød han å hjelpe urokråka, men ble da raskt avvist av 23-åringen. «Han drømmer», svarte Kyrgios før duoen fant tonen og tilhørte samme lag under Laver Cup (innendørsturnering mellom Team Europa og Team resten av verden journ.anm)

McEnroe legger ikke skjul på at han trives i selskapet til bråkebøtta, tross alt.

– Han er en fantastisk gutt, og den meste talentfulle vi har sett de ti siste årene. Forskjellen på oss, da jeg var like gammel som ham, er at jeg hele tiden forsøkte å gjøre mitt beste. Jeg er ikke Sigmund Freud, men skulle ønske jeg var det fordi jeg heier på Kyrgios. Han ville ha vært bra for sporten, om han var seriøs. Det ville selvsagt ha vært bra for ham, også, sier McEnroe.

Nick Kyrgios får hjelp av psykologer

Det var tidlig i november at hovedpersonen avslørte overfor Canberra Times at han hadde søkt mental hjelp.

– Jeg har tydeligvis måttet sloss med et par ting på og utenfor tennisbanen i år, og det har ikke vært lett, sa Kyrgios – og la til at han hadde oppsøkt psykologer på veien til å forbedre oppførselen.

– Det har jeg unnlatt for lenge. Men nå har jeg gjort det, og tenker at jeg kan snakke åpent om det. Jeg føler ikke lenger at jeg trenger å skjule det, sa han til hjembyens avis.

I starten av oktober uttalte bråkebøtta at han ikke lenger elsket å spille tennis, men:

– Når alt kommer til alt er jeg heldig som får reise rundt og spille. Det har ikke vært et enkelt år, men jeg føler meg sikker på å få et stort 2019, sa Kyrgios, som er ranket som verdens 37. beste tennisspiller.

LES OGSÅ: Zlatan: – Han hadde størst innflytelse på min karriere

LES OGSÅ: City-stjernens festlige Twitter-svar til Donald Trump

LES OGSÅ: Fotballuniversets ti mest populære på Instagram

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]