Zlatanbilde1

Direktør Zenita Strandänger i Svenska spel svarer på Zlatans utspill med å si at et lisenssystem gir bransjen bedre forutsetninger i kampen mot spillavhengighet.

Svenska spel: Spillisens bedre for problemspillere

Zlatanbilde1

Direktør Zenita Strandänger i Svenska spel svarer på Zlatans utspill med å si at et lisenssystem gir bransjen bedre forutsetninger i kampen mot spillavhengighet.

Norsk Tippings svenske motstykke Svenska spel mener landets nye lisens for spillselskaper gjør det lettere å jobbe mot spilleavhengighet. 

Svenska spel er dratt inn i stormen som superstjernen Zlatan Ibrahimovic står i etter at han ble medeier i gamblingsselskapet Bethard. I diskusjonen som går om hans kobling til spillbransjen og hans eventuelle deltakelse i sommeren fotball-VM, kommer den statlige spillgiganten med følgende uttalelse til storavisen Aftonbladet:

– Med omreguleringen av den svenske spillbransjen kommer vi som bransje til å få bedre forutsetninger enn tidligere til å håndtere spørsmål knyttet til spilleproblemer, sier direktør Zenita Strandänger i Svenska spel.

Les mer: Slik blir Sveriges nye lisensordning for spillbransjen

Svenska Spel dras inn i Zlatan-stormen etter kritikken han har fått fra regjeringshold om sitt engasjement i spillbransjen. Civilminister Ardalan Shekarabi sa han «følte seg skuffet når en så stor fotballspiller unndrar seg ansvar for sitt engasjement».

Zlatan kontret med å spille ballen til en annen gigant i spillbransjen – som spiller på lag med myndighetene, nemlig Svenska spel. Han mener kritikken like gjerne kunne vært rettet mot dem.

Argumenter for norsk spillisens

Onsdag reagerte spillgiganten Kindred Group nytenkning i norsk spillpolitikk. Et av de sterkeste argumentene norske myndigheter har brukt for å beholde spillmonopolet, er hensynet til problemspillere. Peter Alling, Head of Public Affairs i Kindred Group, mener argumentet må snus og at en lisensordning for flere aktører vil virke for problemspillere og mot spilleavhengighet.

Hans anliggende går rett inn tematikken som har preget mediene i Sverige og Svenska spel-direktørens uttalelse om at lisensordningen som kommer gjør dem bedre i stand til å håndtere problemer knyttet til spillavhengighet.

Les mer: Tar oppgjør med norsk spillpolitikk i ny TV-reklame

Hyller dansk lisensordning

Også den svenske Lotteriinspektionen har de siste dagene publisert statistikk som gir tilhengere av en spillisensordning i Norge gode argumenter. Lotteriinspektionen fastslår at Danmark er best i Norden på å regulere spill på internett, ettersom mer enn ni av ti onlinespill i landet skjer innenfor den offentlig kontrollerte lisensordningen. I Norge er mer enn halvparten av alt onlinespill utenfor myndighetenes kontroll.

Les mer: Danmark har bygd mur mot uregulerte spillselskaper