hand-3230679_1920

I land med regulerte spillmarkeder er det lettere å iverksette tiltak for å beskytte spillere med problemer. Flere og flere tar nå i bruk den «danske stoppknappen».

Storbritannia: Kastes ut av regulert spillmarked

hand-3230679_1920

I land med regulerte spillmarkeder er det lettere å iverksette tiltak for å beskytte spillere med problemer. Flere og flere tar nå i bruk den «danske stoppknappen».

Britiske myndigheter slår knallhardt til mot spillselskaper som bryter landets spillregulering.

Som Pengespill.com tidligere har skrevet, må alle tilbydere av spill og sportsveddemål – regulert i Storbritannia – ha tilfredsstillende prosedyrer for å hindre hvitvasking av utbytte fra kriminell virksomhet.

I denne sammenhengen mente spillmyndighetene å ha funnet en svikt hos Paddy Power Betfair.

Etterforskningen avslørte nemlig en manglende identitetssjekk av spillerne hos spillselskapet, som gjorde det mulig å plassere utbytte fra kriminell aktivitet.

Bryter du spillreguleringen, så …

Ifølge Gamblinginsider.com, bøtelegger nå The UK Gambling Commission (UKGC) tre nye spillselskaper for manglende id-sjekk av kundene. I tillegg er én aktør bannlyst fra all virksomhet i Storbritannia.

Til sammen må synderne nå ut med over 150 millioner kroner i bøter, som en konsekvens av ikke å ha avdekket svindel blant kundene:

Daub Aldernay, Casumo og Videoslots plikter å betale henholdsvis 80, 65 og 11 millioner kroner.

CZ Holdings ga på sin side opp å skulle beholde lisensen på spilløya, mens Videoslots erkjente de hadde feilet i jobben med å kontrollere kundenes identiteter og aktiviteter.

Forventer bedring

Etter de ferske avsløringene, fiorventer UKGC-sjef Neil McArthur at bransjens spillselskaper skjerper rutinene.

– Jeg håper offentliggjøringen sørger for at alle kasino-operatørene følger med i timen, som en følge av at vår etterforskning har avdekket at et stort antall spillselskaper og deres ledelse ikke oppfyller kravene.

– Vi forventer at disse vet hvem kundene er, at de riktige spørsmålene stilles for å avdekke hvitvasking og at de kjenner sitt samfunnsansvar, sier McArthur, ifølge Gamblinginsider.com.

«Down under» følger etter

På samme tid implementerer Australia den europeiske modellen, med en stoppknapp mot problemspilling. Som vi har skrevet tidligere, har den danske Rofus-modellen nemlig gitt oppsiktsvekkende gode resultater og bidratt til å redusere antall problemspillere i landets gamingbransje.

Enkelt forklart har danskene en stoppknapp for problemspillere der spillere kan trykke én gang for å eksludere seg fra alle pengespill på nettet.

Siden har flere og flere land i Europa tilrettelagt forholdene for at spillere kan utestenge seg selv fra alle pengespill online. Det nye regulerte spillmarkedet i Sverige har for eksempel adoptert løsninger fra andre regulerte markeder.

EGR skriver nå at også Australia, i løpet av de neste 18 månedene, kommer til å lansere den europeiske vinnerformelen. Det skal dessuten være bred enighet om å innføre ti standarder som i større grad beskytter nasjonens gamblere.

LES OGSÅ: Flere land får stoppknapp for problemspillere

LES OGSÅ: Saftig smell for brudd på spillregulering

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]