mayweather

LEVENDE LEGENDE: Ubeseirede Floyd Mayweather blir til stadlighet forsøkt lokket tilbake til bokseringen. Men enn så lenge har ingen lyktes med å få ham til å gjøre et nytt comeback.

Snakker om omkamp verdt 13 milliarder(!) kroner

mayweather

LEVENDE LEGENDE: Ubeseirede Floyd Mayweather blir til stadlighet forsøkt lokket tilbake til bokseringen. Men enn så lenge har ingen lyktes med å få ham til å gjøre et nytt comeback.

Ja, du leste riktig. 12 884 400 000 norske kroner kan bli lagt i potten, for å realisere et nytt oppgjør mellom Saul «Canelo» Alvarez (28) og Floyd «Money» Mayweather (42).

«Money» og «Canelo møtte hverandre i bokseringen også i 2013. Det endte med overlegen triumf til førstnevnte, og som medførte karrierens første – og så langt eneste – tap for meksikaneren.

Et nederlag som fortsatt frustrerer dagens best betalte, aktive bokser. Derfor byr han opp idrettspensjonisten Floyd Mayweather til en ny duell i ringen.

– Hør, det er noe jeg absolutt ville ha elsket. Hvis han er motivert til å gjøre comeback, så burde han gjøre det rette: Gi meg muligheten til en rematch og vise hvem som er den beste, sier Saul Alvarez til Fightsports.tv  – og forklarer samtidig hvorfor kampen endte som den gjorde for seks år siden.

– Mangel på erfaring, jeg var ung, sier dagens 28-åring.

Men vil Floyd Mayweather?

Skulle Mayweather gå med på en omkamp, er det ifølge Boxingnews.com mulig at duellen blir karakterisert som en oppvisningskamp. Dette for at amerikaneren fortsatt skal kunne vise til null tap gjennom karrieren.

I tillegg snakkes det om at det kanskje vil bli benyttet større hansker enn normalt, og at kampen vil gå over ti runder, ikke tolv.

– Hvis Floyd Mayweather bestemmer seg for å gjøre comeback, så kan oppgjøret mot Canelo bli en 1,5 milliarder dollar-kamp, sier promotøren Oscar De La Hoya til TMZ Sports.

Sjekk bilparken til Floyd Mayweather. Artikkelen fortsetter under videoen.

Historisk avtale for «Canelo»

For ikke lenge siden landet Saul Alvarez en heftig avtale med sportstreaming-tjenesten DAZN. I fjor høst signerte han nemlig en femårsavtale som vil gi ham minimum 365 millioner dollar, som tilsvarer over 3 milliarder norske kroner.

Samtidig har den kontroversielle utøveren forpliktet seg til 11 kamper, som ifølge ESPN er den største kontrakten i idrettshistorien.

Med andre ord: mer lukrativ enn New York Yankees’ Giancarlo Stantons avtale fra 2014.

Overgikk Mayweather

Det var sensommeren 2017 at Mayweather slo Conor McGregor i det som kanskje ble historiens mest omtalte boksekamp.

Til tross for alle overskriftene, klarte de imidlertid ikke å selge ut T-Mobile Arena i Las Vegas. Ifølge Sports Illustrated var det 14 623 tilskuere på plass i arenaen med en kapasitet på drøyt 20 000.

Senere samme år var det duket for en annen gigantduell i Sin City. Oppgjøret mellom Gennady Golovkin og Saul Álvarez ble raskt utsolgt, til tross for at duoen verken driver med spinnville oppdateringer i sosiale medier eller står for utagerende oppførsel.

Vant etter dopingdom

Møtet endte med en kontroversiell uavgjort, og forhandlingene om en omkamp startet umiddelbart.  Derimot avla «Canelo» en positiv dopingprøve for det ulovlige stoffet clenbuterol, og ble utestengt i seks måneder.

Meksikaneren hevdet sin uskyld og påstod dårlig kjøtt i hjemlandet var grunnen til det positive utslaget.

Saul Álvarez endte til slutt opp med å vinne omkampen som gikk av stabelen i september i fjor.

LES OGSÅ: McGregor latterliggjør Mayweathers klesstil

LES OGSÅ: Mayweather avslører tidenes lønnsutbetaling

LES OGSÅ: Drømmer om fight foran 100 000 fans

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]