ranieri

I 2015 ble Claudio Ranieri ansatt som ny trener i Leicester City. I sin første sesong ledet han klubben til Premier League-tittelen. Enkelte fotballkjennere har omtalt triumfen som noe av det mest overraskende som har hendt i idrettshistorien. Foto: Wikipedia

Ranieri ba Fulham-fansen slutte å synge om ham

ranieri

I 2015 ble Claudio Ranieri ansatt som ny trener i Leicester City. I sin første sesong ledet han klubben til Premier League-tittelen. Enkelte fotballkjennere har omtalt triumfen som noe av det mest overraskende som har hendt i idrettshistorien. Foto: Wikipedia

Gammel kjærlighet ruster aldri, skal vi tro gestikuleringen til den nyansatte Fulham-manageren, Claudio Ranieri. 

I helgen vant Chelsea slaget om Vest-London, da Claudio Ranieri & co ble slått på Stamford Bridge.

Men hendelsen som vekket mest oppmerksomhet, var da 67-åringen – kort tid etter avspark – ba egne supportere om å stanse en av sangene som runget på bortetribunen.

 

Ranieri ba supporterne slutte å synge

«Ranieri, he comes from Italy, he f*cking hates Chelsea», lød det fra Fulham-fansen.

Akkurat det falt ikke i smak hos italieneren som er hyret inn for å redde klubben fra nedrykk.

Med en hånd i været, valgte den rutinerte manageren å vise respekt overfor sin tidligere arbeidsgiver, og signaliserte at han ville ha slutt den aktuelle sangen.

Og stille ble det.

Nedrykksspøkelse

Så gjenstår det å se om den sympatiske manageren i fortsettelsen har klart å løfte Fulham over nedrykksstreken, når sesongen avsluttes i mai.

Ifølge fotballskribent Lars Sivertsen, minner situasjonen på Craven Cottage om den gangen Ranieri tok over italienske Parma i 2007.

Det gamle storlaget slet i bunnstriden, og Serie A-guru James Richardson mente de så ut som et lag som hadde «like store sjanser til å holde seg oppe som en narkoleptiker som hadde tatt sovemedisin».

Ranieri reddet ikke klubben bare fra nedrykk, men ledet de til slutt til 13. plass, skriver Sivertsen.

Thorstvedt tror ikke Fulham overlever

Når overgangsvinduet åpner i januar, kan også en annen italiener komme inn portene på anlegget på Londons vestkant.

Ifølge Sportbible.com er Inter-vingen Antonio Candreva på radaren. Om overgangen realiseres, blir vingen klubbens 13. signering denne sesongen. Totalt er det allerede blitt brukt over 100 millioner pund på nye spillere.

I et intervju med Pengespill.com, uttalte for øvrig TV 2-ekspert Erik Thorstvedt at han ikke tror Ranieri lykkes med å redde Fulham fra nedrykk.

– Hvis jeg må svare noe, svarer jeg nei. Det er mange dårlige lag nedi der, men jeg er litt forundret over at Fulham har gjort det så dårlig på bakgrunn av forrige sesong, sa Thorstvedt.

LES OGSÅ: Zlatan: – Han hadde størst innflytelse på min karriere

LES OGSÅ: City-stjernens festlige Twitter-svar til Donald Trump

LES OGSÅ: Fotballuniversets ti mest populære på Instagram

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]