Kristofferson_RX_Hell

Johan Kristoffersson har en klar ledelse etter første dag på Lånkebanen. Her sidelengs foran Sebastien Loeb.

Rallycross: Spennende finaledag

Kristofferson_RX_Hell

Johan Kristoffersson har en klar ledelse etter første dag på Lånkebanen. Her sidelengs foran Sebastien Loeb.

Svenske Johan Kristoffersson var overlegen på den første dagen av Rallycross in Hell på Lånkebanen i Trøndelag. Håpet om norsk hjemmeseier er definitivt fortsatt i live!

De to første av totalt fire kvalifiseringsomganger ble kjørt lørdag, og det er klart for en meget spennende avslutning på den femte VM-runden. Arenaen er Lånkebanen utenfor Stjørdal, bedre kjent som Rallycross in Hell.

Petter Solberg åpnet friskt

Vi fikk full fres allerede fra første start. Petter Solberg sto på startstreken i det første heatet, og han kjørte styggfort! Med en overlegen seier i det første heatet, og heller ingen fra heat 2 i nærheten av tiden til Petter Solberg så det lovende ut for en ny sterk plassering i Q1. Teamkameraten Johan Kristoffersson klarte imidlertid å tukte tiden til Solberg, og tok seieren i første omgang. Dette til tross for å ha fått en kjempesmell fra Kjetil Larsen i første sving. Også Tommy Rustad var involvert i en kollisjon i første heat, og fikk ingen god tid.

Andreas Bakkerud slet også på den første dagen. I begge omgangene havnet han uvant langt nede på resultatlistene, og Andreas er avhengig av en sterk søndag for å sikre seg et godt startspor i semifinalene.

Dobbelt Kristoffersson

Også i Q2 ble det mye action, og som i Q1 var det Johan Kristoffersson som var raskest. Igjen foran Sebastien Loeb. Petter Solberg leverte nok en rask tid, og ble nummer fire.

VM-rundene i rallycross bruker ikke tilfeldig trekning for startposisjonene, men setter opp omgangene etter hvem som var raskest i forrige omgang. Dermed blir det publikumsvennlig med de raskeste bilene samlet til slutt i hver omgang. Dette gir mindre avstander mellom bilene og mange tette fighter ute på banen, akkurat slik rallycross skal være.

Mer av det kan du se i Q3 og Q4 søndag. Første sending begynner klokken 10:00 med Q3, før vi får Q4 fra klokken 12:00. Senere flytter vi over på NRK1 fra klokken 13:50. Der blir det intervjuer med de norske førerne før vi får en oppsummering fra alle de fire kvalifiseringene. Det hele avsluttes med direktesending fra både semifinalene og finalen, og forhåpentligvis en nordmann helt på toppen av seierspallen.

Her ser du opptaket fra direktesendingen fra Q3, første omgang søndag:

Her finner du opptaket fra Q4, andre og siste omgang søndag. Finalene sendes som nevnt på NRK1 fra klokken 13:50

Om du vil se hele Q1 og Q2 kan du se gårsdagens livesendinger i opptak i vår forhåndssak om løpet:

Les også: Rallycross in Hell

Stillingen før Q3 og Q4 søndag:

De tolv beste sammenlagt etter fire kvalifiseringsomganger går videre til semifinalene.

100 poeng: Johan Kristoffersson
87 poeng: Sebastien Loeb
82 poeng: Petter Solberg
81 poeng: Mattias Ekström
77 poeng: Kevin Hansen
77 poeng: Timmy Hansen
73 poeng: Andreas Bakkerud
72 poeng: Niclas Grönholm
68 poeng: Kevin Eriksson
68 poeng: Robin Larsson
62 poeng: Anton Marklund
60 poeng: Timur Timerzyanov
——
59 poeng: Tommy Rustad
52 poeng: Kjetil Larsen

Kjetil Flåten / kjetil@pengespill.com