press2017_06_NOR_FINAL_301

Åssidene rundt Lånkebanen i Hell er tettpakket med publikum denne helgen, når VM-runden i rallycross arrangeres.

Rallycross in Hell

press2017_06_NOR_FINAL_301

Åssidene rundt Lånkebanen i Hell er tettpakket med publikum denne helgen, når VM-runden i rallycross arrangeres.

Utenfor Stjørdal i Trøndelag ligger det en delvis asfaltert vei som er en drøy kilometer lang. Denne helgen vil alle de beste rallycross-sjåførene i verden samles der for å kappkjøre. Og tusenvis av mennesker vil være på plass for å se på. Velkommen til Rallycross in Hell!

LIVESENDING FRA LØPET LENGER NED

Banen har navnet Lånkebanen, og ligger ved tettstedet Hell. Derav det meget lettsolgte og klingende navnet på arrangementet som slår spesielt godt an internasjonalt.

VM for femte gang

Helt siden VM ble arrangert for første gang i 2014 har runden på Lånkebanen utenfor Hell vært selvskreven på programmet. Nylig signerte de også en avtale som sikrer VM-runde hvert år frem til og med 2023. Runden i Norge er blant de mest populære på kalenderen, både blant førere og publikum. Rundt 20 000 publikummere forventes å være på plass rundt banen denne helgen for å se på noe av det heftigste som finnes i motorsportens verden.

Bare én gang har vi fått en norsk vinner i VM-runden på Lånke. Andreas Bakkerud gjorde rent bord for to år siden, og klarte det som kalles «a perfect weekend» som betyr at han var raskest i samtlige omganger og vant både semifinale og finale. Du kan se finalen her:
(livesendingen ligger lenger ned)

Solberg håper hellet snur

Petter Solberg er den andre store norske stjernen i rallycross. Han har aldri vunnet på Lånke, og det er neppe noen andre steder han har mer lyst på en seier en akkurat her. For ett år siden ble det ikke en gang finaleplass på Solberg etter en av de mest omtalte situasjonene i løpet av sesongen. Petter Solberg og Andreas Bakkerud startet i første rekke i den ene semifinalen, men da Bakkerud som startet i innerste (og beste) startspor noe uventet valgte å gå direkte i jokeren sammen med Solberg i første sving endte det med at Solberg havnet ute i løsgrusen og tapte mange plasseringer.

Også denne helgen vil vi helt sikkert få se nye dueller mellom de to norske stjernene. I tillegg til disse er det ytterligere to nordmenn på startstreken denne gangen. Tommy Rustad kjører sitt andre løp for sesongen, og viste i forrige runde at han kan gi de beste kamp om finaleplassene. Dette er Rustads siste sesong, og hva ville vel passe bedre enn seier på hjemmebane? Den fjerde nordmannen er Kjetil Larsen, et mer ubeskrevet blad i VM-klassen.

Livesending hele helgen

Lørdag kjøres det to kvalifiseringsomganger, Q1 og Q2. Begge sendes direkte, og du finner begge sendingene i opptak her. Søndag kommer det nye livesendinger, før NRK1 sender en oppsummering fra samtlige omganger pluss direktesending av semifinaler og finalen. Den sendingen starter 13:50 søndag.

Her kan du se Q1 i opptak:

Og dette er Q2:

Kjetil Flåten / kjetil@pengespill.com