Hellmuth

Phil Hellmuth går alltid mot strømmen

Hellmuth

Intervjuet med Phil Hellmuth ble gjort av Erik Bjørdal.

Med sine 15 VM-titler har Phil Hellmuth vunnet flere turneringer i World Series of Poker enn noen annen spiller. Han har tjent over 20 millioner dollar på pokerturneringer alene i turneringer over hele verden. Hellmuths neste store utfordring er partypoker-turneringen Millions South America, som spilles i Rio, Brasil i slutten av mars.

Phil Hellmuth er en levende pokerlegende med det noe tvilsomme varemerket «The Poker Brat». Derfor var det et intervjumessig høydepunkt å få slå av en prat med mannen så mange har en mening om.

– Du har åpenbart hatt en utrolig karriere som strekker seg over 30 år, med opp- og nedturene det fører med seg – hvordan har du taklet alle endringene pokeren har stått ovenfor, og den stadig utviklende strategien?

Ja, det har vært ganske kule 30 år. Jeg har alltid prøvd å se på flokkmentaliteten, og hvor flokken beveger seg, for å gå i en annen retning. Hvis de går til venstre, går jeg til høyre. Jeg vil finne en måte å slå dem hva enn de gjør. Det er evnen til å lese motspillerne mine som skiller meg fra resten, det gjør at jeg kan utvikle strategier ingen andre kan bruke.

– Hvilken av WSOP-titlene henger høyest?

Det er vanskelig å komme unna det første i 1989. Det var Main Event, og hvem vet – om jeg ikke vinner den er det ikke sikkert jeg sitter her i dag. Det var også ganske kult å vinne den 15. i fjor sommer. Det var mitt første armbånd (alle WSOP-vinnere mottar et «bracelet») i en turnering som ikke var i spillet No Limit Hold’em. Hehe, det er vanskelig – jeg elsker alle 15.

– Du har hatt rekorden for antall WSOP-armbånd en stund nå – hvor lenge holder det, og hvem tror du har sjans til å ta deg igjen?

Vel, det tallet er ikke satt i stein. Jeg kommer til å fortsette å vinne, og forhåpentligvis ende opp på 25-30 armbånd. Det er veldig mange talentfulle spillere der ute, i tillegg er det spillere jeg ikke har møtt før. Jeg er usikker – Phil Ivey kan vinne to i året, og jeg tror han har 10 nå. Han er definitivt en trussel. Negreanu kan gjøre det, Adrian Mateos, Dominik Nitsche og Joe Cada herjer i No Limit Hold’em-turneringer om dagen, så jeg må fortsette å vinne.

I 2012 vant Phil Hellmuth WSOP Europe Main Event, etter å ha spilt en type poker veldig få hadde sett han gjøre før. Jeg har aldri sett han bedre, verken før eller etter, og var nysgjerrig på hva årsaken var til denne plutselige «karakterbristen».

– Jeg må spørre om tittelen din i WSOP Europe i 2012. Jeg fulgte med på stream, og mente det var det beste jeg hadde sett av deg. Det virket også som at strategien din var noe annerledes enn vanlig – kan du sette ord på det?

Det er mange som sier det er det beste de har sett av meg. Det føltes ut som at jeg leste spillet perfekt, og jeg gjorde ting som var veldig uortodokse. Jeg synte høyninger med T-2 offsuit, bare synte med nierpar og trebettet med 9-2, og var generelt litt gæren. Jeg hadde mange veldig bra syn, veldig bra kast, og når sant skal sies så var den tittelen ganske utrolig. Jeg bløffet mer enn jeg noensinne har gjort i den turneringen. «WSOPE Cannes baby – sweet!».

– Du er kjent som “The Poker Brat”, og du har hatt mange opphetede diskusjoner ved filten, men det virker som at fiendene er få utenfor pokerrommet – hvorfor?

Hvis du har lest boken min, “#Positivity”, er det et kapittel som heter “Hate hurts you”, hvor jeg beskriver en prosess over tre steg for å fjerne hat fra livet ditt. Det er en flott prosess. Jeg har gjort det med alle jeg har mislikt, og jeg ender opp med å ikke mislike de lenger. Jeg er også tilhenger av å rense luften – så hvis en spiller fornærmer meg, eller jeg tror de fornærmer meg, oppsøker jeg de etter at øyeblikkets hete er over, og spør de hvorfor de gjorde som de gjorde. Som regel er det en uskyldig forklaring, så vi tar hverandre i hendene og går videre. Jeg har alltid likt å rense lufta – jeg ønsker ikke å ha noe hat i livet mitt. De som leser dette bør gjøre det samme. Når det ikke er noe hat i livet ditt er det mer plass til kjærlighet.

– Hva er din erfaring med norske pokerspillere?

Hehe, dere har mange tøffe! Anette Obrestad bor her i Vegas og er en veldig tøff spiller. Johnny Lodden har det kule spillet “What Lodden thinks!”, som vi har spilt på TV mange ganger. Han er kul. Og selvfølgelig Thor Hansen. Thor var med i gamet i lang, lang tid. Jeg hadde masse respekt for ham. Første gang vi spilte sammen var sent på 80-tallet. Det er veldig leit at han er borte – verden mistet en skikkelig bra mann.

– Har du noen råd til blomstrende norske pokerspillere?

Jeg sier det samme til alle som spør om hvordan man virkelig lykkes: husk å ta vare på pengene deres. Det er den viktigste ferdigheten som finnes. Viktigere enn å være flink til å spille kort. Jeg ville satset pengene mine på en som er flink med penger hver gang, foran en som er flink til å spille kort, men dårlig med penger. Det er viktigst av alt.
Så dersom dere nordmenn ønsker å lykkes – ta vare på pengene deres!

Prestisjepris til partypoker for andre året på rad

Redaksjonen / [email protected]