press2018_05_NOR_KRISTOFFERSSON_303

Johan Kristoffersson kunne smile etter nok en seier. Denne gangen på Lånkebanen utenfor Hell i Trøndelag. (Foto: fiaworldrallycross.com)

Perfekt helg på Lånkebanen

press2018_05_NOR_KRISTOFFERSSON_303

Johan Kristoffersson kunne smile etter nok en seier. Denne gangen på Lånkebanen utenfor Hell i Trøndelag. (Foto: fiaworldrallycross.com)

Nok en gang var det svenske Johan Kristoffersson som kunne juble for seier etter en VM-runde i rallycross. Denne helgen var han overlegen fra første til siste meter. Likevel fikk vi litt norsk jubel på hjemmebane.

Det var på Lånkebanen utenfor Hell i Trøndelag for ett år siden at Johan Kristoffersson startet den eventyrlige seiersrekken som aldri ser ut til å ta slutt. Den gang ble det fem seiere på rad, og totalt syv seiere i løpet av sesongen. I år har det blitt seier i fire av fem runder så langt, og dermed har Johan Kristoffersson stått øverst på seierspallen 11 av de siste 14 løpene.

Den perfekte helgen

Denne seieren var likevel annerledes enn de ti forrige for Johan Kristoffersson. Det var første gangen han klarte å vinne alt han stilte opp i! Han hadde raskeste tid i samtlige av de fire innledende omgangene, han vant semifinalen sin, og til slutt også finalen. Den eneste som har klart det samme tidligere er Andreas Bakkerud. Han var også overlegen og vant absolutt alt for to år siden, også det på Lånkebanen.

Det ble satt publikumsrekord på Lånkebanen denne helgen med hele 24 000 på plass for å se på løpet. De fikk definitivt valuta for pengene med tøffe dueller i nesten samtlige heat, og mange spennende situasjoner. Flere av de involverte våre norske håp. Både Kjetil Larsen, Tommy Rustad, Andreas Bakkerud og ikke minst Petter Solberg var alle involvert i hendelser det vil bli snakket om i ettertid. Petter Solberg og erkerivalen Mattias Ekström hadde spesielt en situasjon som endte med straff for svensken. Kanskje ikke en helt riktig beslutning fra dommernes side, men slik er det noen ganger.

Ekström fikk enda mer trøbbel senere da bilen hans ikke ville være med i siste kvalifiseringsomgang. Det førte til at semifinaleplassen hang i en tynn tråd, men han klarte å knipe en plass likevel, takket være solid kjøring lørdag. Den rutinerte svensken viste i finalene hvorfor han ble verdensmeser for to sesonger siden, og kjørte seg opp til en andreplass totalt. Tredjeplassen gikk til Petter Solberg.

Se løpet i opptak

Du kan se et sammendrag fra alle kvalifiseringsomgangene samt både semifinaler og finaler på NRK sine nettsider, helt gratis.

Vil du se samtlige heat fra lørdagens to omganger finner du de i vår forhåndssak her:

Les også: Rallycross in Hell

Søndagens kjøring finner du i denne saken:

Les også: Spennende finaledag

Vil du hoppe direkte til finalen kan du se den her:

Kjetil Flåten / kjetil@pengespill.com