Barnet v Arsenal

Jermaine Pennant slo seg aldri til ro i Arsenal-trøyen, etter å ha blitt spådd en lysende karriere i Nord-London. Foto: Ben Radford/ALLSPORT

Pennant var stupfull før hattricket som Arsenal-spiller

Barnet v Arsenal

Jermaine Pennant slo seg aldri til ro i Arsenal-trøyen, etter å ha blitt spådd en lysende karriere i Nord-London. Foto: Ben Radford/ALLSPORT

Jermaine Pennant (35) ble tidlig i tenårene sett på som en gudegave til fotballen. Dessverre ble de fleste overskriftene skapt utenfor arenaene.

Alt syntes å være en eventyrhistorie som var i ferd med å bli sann: 15 år gammel ble lynkjappe Pennant hentet til Nord-London og Arsenal for i overkant av 20 millioner kroner.

Som 16-åring debuterte han under Arsene Wengers ledelse, som gjorde ham til datidens yngste Gunerius gjennom tidene. Anledningen var en ligacupkamp mot Middlesbrough i 1999.

Han slet imidlertid med å få tillit i Premier League, men sensommeren i 2002 (24.august 2002) slapp lynvingen omsider til som innbytter for Gunners` beste menn.

Slet med tunge tanker

Pennant har senere innrømmet han slet med hjemlengsel, og hadde vanskelig for å akseptere den begrensede tilliten under en viss – og ellers respektert – franskmann.

Det gjorde at ett av engelsk fotballs største talenter startet bare fem kamper i løpet av sju år som Arsenal-spiller.

Én av dem var i den minnerike og spesielle kampen mot Southampton på tampen av 2002/03-sesongen. Pennant gjorde hat-trick, som for øvrig ble hans eneste scoringer i den røde og hvite drakten.

Drøyt 15 år senere kommer det nå frem at lynvingen var bakfull til de grader, da han en sjelden gang stjal store, sportslige overskrifter.

Bakfull, så det holder

Spilleren, som senere representerte blant andre Liverpool, forteller nemlig han kunne kjenne vodkaen nærmest boble i magen da han herjet med motstanderne i 6-1-seieren på Highbury.

Dagens 35-åring hadde bare noen timer tidligere vært ute og festet til klokken 6 på morgenkvisten. Pennant hadde fått for seg at han ikke kom til å få spilletid, men ble likevel til de flestes overraskelse gitt plass i startelleveren. Selv unge Pennant var smått sjokkert.

I et intervju med Four Four Two utdyper han hva som skjedde.

-Jeg hadde vært ute natten i forveien, og hadde en stor natt. Jeg trodde oppriktig at jeg ikke kom til å spille, i hvert fall ikke starte. Jeg hadde aldri startet en seriekamp for Arsenal, og trodde ikke det kom til å forandre seg. Robert Pires, Fredrik Ljungberg og Ray Parlour var i troppen, jeg var garantert en plass på benken, mimrer Pennant om tankene han gjorde seg før kampdagen.

Festløve

Istedenfor å lade batteriene, dro derfor kantspilleren heller på en FHM-fest. Han kunne imidlertid ikke tro sine øyne da han så Wengers laguttak.

– Jeg slet med voldsom fyllesyke da jeg spilte, og jeg måtte gjøre alt for ikke å dumme meg ut. Jeg  kunne ikke tro jeg scoret, det var bare en stor lettelse, sier Pennant, som etter den første nettkjenningen var såpass plaget av tømmermenn, at han håpte å bli tatt av banen.

– Vær så snill, Arsene! Jeg følte meg så dårlig og kunne kjenne vodkaen sprette rundt i magen. Du kunne dessuten kjenne ånden min stinket. Men jeg gjorde det ok gjennom å score hat-trick. Det viser jeg hadde talent, og det hjalp på da jeg spilte med Thierry Henry og Patrick Vieira. Det ble samtidig den første av 49 ubeseirede kamper for Arsenals del, sier Pennant.

LES OGSÅ: Crouch-bok: Pennant glemte Porsche på togstasjon i Spania

LES OGSÅ: England-legender slakter Rooney-comeback

LES OGSÅ: McGregor latterliggjør Mayweathers klesstil

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]