P3 Gull: Bookmaker tror på festkveld for Sigrid

Sigrid er et brennhett navn i både musikk- og oddsmarkedet. Hun er nominert til to priser i P3 Gull.
<
s strong>Sjekk ut hvem som er favorittene til å stikke av med de prestisjetunge prisene under P3 Gull. Under årets musikkfest skal fire priser deles ut. Disse er «Årets låt», «Årets liveartist», «Årets nykommer» og «P3-prisen». De nominerte til de tre første kategoriene er klare, og markedssjef i Betsson, Carl-Henrik Tuwezen, forteller hvem som er favoritt til å stikke av med årets priser. – I kategorien for «Årets låt» er Sigrid favoritten med låten «Strangers», men hun får sterk konkurranse fra Seeb og Dagny med «Drink About». Begge er meget sterke låter som både har gjort det godt i inn- og utland, forklarer Tuwezen.

«Drink About» streamet mest

På Spotify har «Strangers» blitt streamet over 60 millioner ganger, mens «Drink About» har blitt spilt av over 68 millioner ganger på musikkstrømingstjenesten. Til tross for at sistnevnte sang har flere avspillinger er Sigrid favoritt i kategorien.

Dagny, her uten Seeb, blir sett på som de største utfordrerne til å vinne «Årets låt».

– Nå avgjøres jo «Årets låt» av publikumsstemmer, så selv om det å ha høyere streamingtall er en fordel tror vi ikke det er avgjørende på noen måte. Vi utelukker ikke Seeb og Dagny, men Sigrid har virkelig etablert seg som en stjerne med «Strangers». Mange mener nok at det er sangen som er lyden av det norske musikkåret 2018. Vi tror det vil avgjøre i hennes favør, men det vil bli spennende, sier markedssjefen. Cezinando stakk av med prisen for «Årets låt» i fjor med hitten «Håper du har plass». Han er også nominert i år, men Tuwezen tror ikke det blir to strake priser for rapperen. Blant de nominerte mener han at Ina Wroldsen vil ha større sjanse til å vinne en Oslo-gutten. Emilie Nicolais som er den siste nominerte har ikke Betsson spesielt troen på. – Det er så klart vanskelig å rangere låtene, for det er fem fantastiske sanger. Vi tror likevel det er usannsynlig at Cezinando stikker av med seieren i år også. Da tror vi det er større sjanse for at Wroldsen tar innersvingen på forhåndsfavorittene. Emilie Nicolais vurderer vi som den store underdogen. Vinner hun vil det bli en gedigen overraskelse, sier Tuwezen.

Spår festaften for Sigrid

Både Sigrid og Cenzinado er nominerte til to priser. Begge navn er nemlig også blant de nominerte til «Årets liveartist». Her får de selskap av Kjartan Lauritzen, Fieh og duoen Arif og Unge Ferrari. Også i denne kategorien er ålesundsartisten favoritt på Betssons oddslister. – Sigrid er alltid et fyrverkeri på scenen. Hun er høyt og lavt, med en helt vanvittig energi som fyller konsertlokalet og smitter over på publikum. En konsert med henne er virkelig en opplevelse, men hun får tøff konkurranse fra spesielt Cezinando og Kjartan Lauritzen, sier Tuwezen. Sistnevnte var også nominerte til prisen i fjor, men ble da slått av rapduoen Karpe Diem. Nå mener markedssjefen at det kan bli revansje for musikeren fra Balestrand i Sogn og Fjordane. – Kjartan Lauritzen har en helt egen stil. Han har klart å gjøre halvdrøy, rølpete festmusikk til noe utrolig fengende og kult, som først og fremst skaper god stemning. God stemning er også virkelig gjennomgangsmelodiene i showene hans når han herjer rundt på scenen i bar overkropp. Så har du Cezinando som driver med noe helt annet. Hans opptredener balanserer mellom en tradisjonell konsert og performance-kunst. Nykommeren Fieh og sluggerne Arif og Unge Farrari må nok finne seg i å være outsidere. Dette er en utrolig stjernespekket kategori. Det skal bli vanskelig for P3 å kåre den beste, men den som stikker av med prisen vil uansett være en verdig vinner, mener Tuwezen.

Nordnorsk nykommerfavoritt

I kategorien for «Årets nykommer» kommer hele tre av fem nominerte fra Bergen, men det er likevel Bodøbandet Virkelig som er favoritter hos Betsson. – Jeg skal ærlig innrømme at dette er det kategorien vi er mest usikre på. Her har virkelig alle en mulighet, men vi er svake for Virkelig. De har et utrolig flott utrykk i musikken, og hvordan de bruker det norske språket på er veldig virkningsfullt, skryter Tuwezen. Kategorien er dominert av Bergensartistene Myra, Boy Pablo og Halie. Spesielt Boy Pablo utpekes av Tuwezen som en kandidat til å vinne. – Boy Pablo har noe veldig spennende på gang. Låten «Feeling lonely» er for øyeblikket A-listet på P3, og det er garantert ikke et dårlig tegn. Myra er også spennende. Det å slå igjennom som kvinnelig rapper i Norge er ikke lett, men hun har bevist at jentene ikke står tilbake for guttene i rapping heller. Halie er også en dyktig artist, men det er flere spennende kvinnelige popartister i Norge for øyeblikket, og sånn sett skiller hun seg ikke like mye ut, sier Betsson-sjefen avsluttende.
Oddsfavorittene før lørdagens finale:

Årets låt P3 Gull

Sigrid – «Strangers» – 1.80 Seeb + Dagny – «Drink About» – 2.30 Ina Wroldsen – «Strongest» – 3.30 Cezinando + Chirag – «Er dette alt» – 9.00 Emilie Nicolas – «Feel Fine» – 15.00  

Årets liveartist P3 Gull

Sigrid – 1.85 Cezinando – 2.30 Kjartan Lauritzen – 2.30 Fieh – 5.00 Arif og Unge Ferrari – 7.59  

Årets nykommer P3 Gull

Virkelig – 2.00 Boy Pablo – 2.35 Myra – 2.75 Ruben – 4.00 Halie – 5.00

Redaksjonen