Linda Nguyen Minh

Linda Nguyen Minh sikret seg tittelen «norsk mester i poker» under NM i Stokke i august.

Pokerchamp: – Hvorfor skal min moral fordømmes?

Linda Nguyen Minh

Linda Nguyen Minh sikret seg tittelen «norsk mester i poker» under NM i Stokke i august.

Linda Minh Nguyen er ny norgesmester i poker og snart doktorgradsstipendiat. Nå tar hun et følelsesladd oppgjør med de som «fremdeles anser poker som djevelens verk».

Linda Minh Nguyen har kommet fra akademia og gjort seg solid bemerket på den norske pokerscenen. I vår vant hun midtnorsk mesterskap i poker og toppet det hele med å bli norgesmester i poker som vinner av Ladies Event under poker-NM i Stokke i august. Linda er nettopp ferdig med sin master i psykologi og skal nå begynne på en doktorgrad. Hun bør med andre ord ha faglig ballast når hun uttaler seg om det intellektuelle aspektet ved poker.

Blåser ut på Facebook

Nå tar hun bladet fra munnen på Facebook og blåser ut mot alle fordommer norske pokerspillere møtes med. Pengespill.com gjengir her innlegget med norgesmesterens tillatelse:

«Hei alle sammen ?

Ja, jeg spiller poker. Slapp av, mamma; det er bare en hobby og jeg kommer aldri til å gi opp mine akademiske interesser for å bli pokerproff på heltid.

Jeg har vært tilbakeholden på å «stå frem» som pokerspiller fordi jeg har vært veldig usikker. Usikker på hvordan jeg vil bli dømt av min familie. Usikker på hva fremtidige arbeidsgivere vil tenke. Fordi poker fortsatt anses som djevelens verk. I det siste godt hjulpet av Aftenpostens nesten komisk svartmalende artikler.

Det de ikke vet om poker

Det de færreste vet er at det på landsbasis er 500 000 aktive spillere. Over 100 000 fulgte TV 2s sendinger fra norgesmesterskapet. Over 2000 spillere deltok. Dette miljøet består, i motsetning til hva Aftenposten skriver, av folk med svært forskjellig bakgrunn, yrker, alder og etnisitet. Til tross for alle forskjellene er dette mennesker som er sjukt flinke til å inkludere, støtte, og ta vare på hverandre i med- og motgang.

Apropos medgang: Jeg vant min første NM-tittel for to uker siden! Og tidligere i år ble jeg midtnorsk mester – etter 18 timers sammenhengende spill. En fysisk – og psykisk – svært krevende prestasjon. For meg oppleves seierne som en bekreftelse på læringsprosessen jeg føler jeg har vært gjennom. Det er nettopp det å lære å vurdere og analysere, mitt eget og andres, spill og psykologi, samt utvikle evnen til risikohåndtering, selvkontroll, strategiforståelse, og motet til å følge magefølelsen, som gjør dette til den intellektuelle kampsporten jeg digger.

Les også: Han mener poker er en intellektuell kampsport

Min moral fordømmes

Så hvorfor klarer jeg ikke være åpen om og stolt av mine prestasjoner? Hvorfor skal min moral fordømmes fordi jeg har en hobby som involverer penger og risiko, samtidig som en aksjespekulant med rak rygg og stolthet kan skryte av sin avkastning til alle som gidder å høre? Hvorfor skal en folkesport med et samhold som er så bra trekkes ned i søla i offentligheten?

Hvorfor er egentlig poker fortsatt ulovlig i Norge?

Er det ikke rart at det arrangeres lovlig NM i et spill som er ulovlig å spille i samme form ellers i året? Det er altså lov å spille, men ikke trene..! Tenk om fotball-lag bare hadde fått lov til å spille et norgesmesterskap uten å få lov til å spille noen kamper resten av året!

Poker kunne vært et statlig regulert tilbud, på lik linje med bingo, lotto, odds og alle andre pengespill som er lov. Eller tillates fritt i turneringsform, i likhet med sjakk, bridge og backgammon. I Sverige har de statlige kasinoer. I Danmark gir staten ut lisenser til arrangører av pokerturneringer, såfremt de oppfyller statlig bestemte krav.
Poker er lovlig i mesteparten av verden, bortsett fra i Norge. Ja, og i Nord-Korea da..»

#legaliserpoker

Heia den som vinner

Her er seiersintervjuet som ble gjort med Linda kort tid etter at tittelen var sikret:

Les også: Klassifiserer poker som en sport

Redaksjonen / [email protected]