Donald Trump og Kim Jong-un

Donald Trump og Kim Jong-un har raslet med sablene mot hverandre, men nå er situasjonen snudd: De er favoritter til Nobels fredspris i markedet for pengespill.

Nobels fredspris: Kutter oddsen på Trump og Kim

Donald Trump og Kim Jong-un

Donald Trump og Kim Jong-un har raslet med sablene mot hverandre, men nå er situasjonen snudd: De er favoritter til Nobels fredspris i markedet for pengespill.

Oddsen på Nobels fredspris til Donald Trump har falt som en stein denne våren. Nå kuttes den igjen.

Det blåser en fønvind over det tidligere så iskalde forholdet mellom Nord-Korea og USA: Tirsdag fikk verden nyheten fra Singapore om en avtale der Nord-Korea forplikter seg til å jobbe for atomnedrustning. Toppmøtet mellom de to lands ledere Kim Jong-un og Donald Trump tenner håp en en varig, fredelig løsning på den betente konflikten dem imellom. Og da skjer det noe med oddsen på Nobels fredspris til Donald Trump og Kim Jong-un:

Den britiske kjempen Ladbrokes kuttet allerede før toppmøtet i Singapore oddsen på de to fra 11 til 2,5. Det betyr at du bare får 250 kroner igjen om du setter en hundrelapp på at fredsprisen for 2019 deles mellom de to statslederne.

Fristen for å nominere kandidater til årets Nobels fredspris har gått ut. Dersom medlemmene av Nobelkomiteen selv ikke fremmer Trump som en kandidat, vil den amerikanske presidenten i så fall først være aktuell som kandidat i 2019, skriver Nettavisen.

Flere kutter oddsen på Nobels fredspris til Donald Trump

Også Ladbrokes store konkurrent William Hill har kuttet kraftig i oddsen på Nobels fredspris til Donald Trump. De tilbyr nå bare 2,75 ganger pengene i retur på om han får prisen enten i 2018 eller 2019.

Tirsdag ble det kjent at Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen har nominert Donald Trump til Nobels fredspris. Dette vil altså gjelde for prisen i 2019.

– Det som skjer nå, er historisk. Man er i gang med en prosess som kan sikre verdensfreden i tiden fremover. Det er en skjør prosess, men vi må selvfølgelig gjøre det vi kan for å bidra til at denne prosessen gir gode resultater. Det mener jeg vi kan gjøre med å sende et tydelig signal ved å gi Trump fredsprisen, sier Amundsen til NRK.

Trump favoritt lenge

Sine mange kontroverser til tross; Donald Trump har i lang tid vært en favoritt i markedet for pengespill til å få Nobels fredspris. Før jul ble han nærmest vurdert som «uaktuell» til prisen av oddsmarkedet, og du kunne få hele 100 ganger pengene på ham som vinner. Utover våren begynte oddsen på Nobels fredspris til Donald Trump å synke kraftig. Da det ble kjent at Trump skulle møte sin motpart Kim Jong-un, var oddsen helt nede i tre ganger pengene.

Det fikk oddseksperten ComeOn! – med fotballstjernen John Carew som frontfigur – til å reagere kraftig. De satte umiddelbart opp et spill der du ville få hele ni ganger pengene tilbake, tre ganger mer enn prisingen i markedet forøvrig.

– Vi har ennå ikke satt en fullstendig liste med odds på fredspriskandidater. Men den dagen vi gjør det, vil oddsen på Donald Trump og Kim Jong-un trolig bli like høy som sveisen til Trump på en dag med mye vind, sa selskapets representant til Pengespill.com da.

Les mer: Krig truer – fnyser av odds på Nobels fredspris