Tyler Blevins

Tyler «Ninja» Blevins. Foto: Instagram.

«Ninja» tjener åtte millioner i måneden på TV-spill i pyjamasen

Tyler Blevins

Tyler «Ninja» Blevins. Foto: Instagram.

I en kjeller i Chicago sitter Tyler Blevins (27) foran PC-skjermene sine og blir rik under kallenavnet «Ninja».

Han kan knapt gå ut av døra hjemme uten å bli overfalt av fans som ønsker autografer og vil ta selfier med ham. Instagram-kontoen hans følges av 11,1 millioner, Twitter-kontoen av 3,57 millioner og YouTube-kanalen hans har 19,4 millioner abonnenter.

27 år gamle Tyler Blevins er en internasjonal superstjerne.

Nærmere tolv millioner mennesker følger ham på Twitch, der hans direktesendinger i gjennomsnitt trekker 59.000 seere.

En helt vanlig dag i Blevins liv starter med at han og kona Jess tilbringer en halvtime sammen over frokosten. Så går han ned i kjelleren og spiller TV-spill mens han sender dette direkte på Twitch – og samtidig kommuniserer med fansen – i rundt seks timer. I etasjen over jobber kona som manager og bruker mye av tiden på telefoner, i samtaler med sponsorer, medier og arrangører av stevner.

Esport er blitt big deal.

Skikkelig big deal. Investeringsbanken Goldman Sachs spår at Esport de neste fem årene vil vokse med 14 prosent i snitt, noe som vil løfte industrien opp på samme nivå som NFL – USAs mest populære sportsliga.

Og ingen er større enn Tyler Blevins. Eller «Ninja», som han kaller seg i jobbsammenheng. Hans popularitet eksploderte etter at han skiftet fokus fra spillet Halo til Fortnite og i mars sendte en Fortnite-spillsesjon han hadde sammen med artisten Drake, rapperen Travis Scott og Pittsburgh Steelers-stjernen JuJu Smith-Schuster, som ble sett av 630.000 mennesker samtidig.

Seertallet var nesten en dobling av Twitch-rekorden for en direktesending.

– Det skyldes en kombinasjon av flere ting, tror jeg. Det faktum at spillet er gratis er superviktig, og det er allerede tilgjengelig på alle plattformer, sier Blevins i et intervju med økonomikanalen CNBC.

Dette intervjuet ble postet for sju måneder siden og er det fjerde mest sette videoklippet CNBC har postet på YouTube.

Interessen er lukrativ. Blevins tjener penger på reklamevisninger, abonnenter og donasjoner. Bare i abonnementsinntekter dra han ifølge ESPN inn rundt 2,5 millioner kroner i måneden. På toppen av dette kommer sponsoravtaler med Samsung, Red Bull og Uber Eats, samt omsetningsandelen fra strømming hos YouTube, Instagram og andre nettsteder.

– Mye av inntekten kommer fra Amazon (som eier Twitch, red.anm.) og abonnentssalg hos Twitch. Vi rundet også nettopp fem millioner følgere på YouTube og en million følgere på Instagram og vi ligger på omtrent det samme på Twitter.

Sammenlign disse tallene med hva han har nå, så skjønner du at interessen for å se Tyler Blevins spille TV-spill har vært igjennom en gigantisk eksplosjonen.

En av videopostene hans på Instagram, har nesten sju millioner visninger.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

JUST WATCH THIS 😐😐

Et innlegg delt av Tyler Blevins (@ninja)

Hvorfor er folk så interessert i å se på ham spille? Her er hans egen teori:

– Jeg tror at jeg gir en kombinasjon av spill på høyt nivå, noe de ikke så lett kan få hos andre innholdsskapere – det er veldig vanskelig å være en av de beste i verden i et videospill – og jeg er også veldig tøysete. Jeg gjør imitasjoner og andre sprø ting mens jeg spiller, sier «Ninja».

I et ferskt intervju med ESPN The Magazine forteller Blevins at den samlede månedsinntekten nå ligger nærmere sjusifret – i dollar. Altså om lag åtte millioner norske kroner.

Han er også bevisst på at dette kan være en midlertidig inntekt, selv det antas at den eventyrlige veksten innenfor esport kommer til å fortsette i mange år framover.

– Når vi bestemmer hvorvidt jeg skal dra på et event, må betalingen være der. Hvis det ikke er betalt, hvor mye kan du tjene på det på sikt? Er det nettverksbygging? Vil det nettverket bli verdt en halv million kroner? Det er en konstant fare for fallende popularitet. Jo flere pauser espillere tar, jo mindre de strømmer, jo mindre relevante er de, sier Blevins til ESPN.

«Ninja» blir rett og slett stresset av å ikke spille og strømme.

– Når jeg ikke strømmer, har jeg tid til å reflektere på hvor stort dette er blitt, og det liker jeg ikke. Jeg vil heller bare være hjemme og spille.

Guide: Dette er Fortnite

Mannen som skapte Fortnite-suksessen

Redaksjonen / [email protected]