jose2

Manchester United-manager Jose Mourinho har opplevd mye tyn på bakgrunn av hvordan klubben har fremstått rent sportslig. Foto: John Peters / Getty

Mourinho avslører nytt taktisk grep

jose2

Manchester United-manager Jose Mourinho har opplevd mye tyn på bakgrunn av hvordan klubben har fremstått rent sportslig. Foto: John Peters / Getty

Antallet kritikere er nærmest som sild i tønne, men nå ønsker Jose Mourinho å gjøre Manchester United til et mer underholdende lag.

For første gang i sjefsstolen på Old Trafford, innrømmer portugiseren å ha offensive planer for den røde delen av Manchester.

Og ja, klubbens supportere kan sannsynligvis stole på at Mourinho snakker sant: Ingen andre lag blant topp 14 i Premier League har sluppet inn flere mål (18 på 11 kamper journ.anm), så langt denne sesongen.

Forandring fryder?

Relativt påfallende – i hvert fall om du kaster et blikk på statistikken fra fjorårets sesong. Da vant for øvrig målvakt David de Gea «Gullhansken» for å ha holdt nullen flest ganger.

Senest i forrige helgs oppgjør mot Bournemouth, uttalte Mourinho at motstanderlaget kunne ha gjort både fem og seks nettkjenninger. United seiret for øvrig 2-1.

Den hardt pressede manageren forteller at lagets forsvarsproblemer er blitt forsterket av kravet om å gjøre rødtrøyene til et mer underholdende lag.

– I fjor hadde vi en mye mer defensiv tilnærming, som gjør det enklere å kamuflere svakhetene. Så når laget fremstår svært defensivt med en defensiv innstilling, baserer du jobben på det, sier Mourinho til London Evening Standard – og utdyper:

– Da utvikles ikke laget i andre faser av spillet, men kan likevel lykkes med å oppnå resultater. Jeg forsøker å finne balansen, når det gjelder å utvikle laget i de første angrepsfasene og spillerne – uten å miste balansen i spillet, sier Mourinho.

Roten til problemene

Taktikeren legger heller ikke skjul på hva som ofte gir United trøbbel.

– Når vi har kontrollen, opplever vi ingen problemer. Men: Når motstanderen kontrollerer kampen, får vi problemer, sier den kontroversielle manageren.

Det er en kjent sak at klubben denne sommeren forsøkte å hente en ny forsvarssjef. Derimot lyktes ikke Mourinho og co med å signere verken Harry Maguire, Toby Alderweireld, eller Jerome Boateng.

Derfor ønsker angivelig de røde djevlene å investere på nyåret. Kanskje også i et offensivt tilskudd, etter å ha feilet i jakten på høyrevingen Ivan Perisic.

– Jeg liker å spille med tre angripere, men der vingen ikke nødvendigvis defineres som ving. Jeg har ofte ledet lag med vinger som har scoret mer enn spissen, forklarer Mourinho.

LES OGSÅ: Fem ganger gikk Mourinho over streken

LES OGSÅ: Cantona: – Den eneste jeg vil ha som United-manager

LES OGSÅ: Mourinhos svindyre hotellregning

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]