Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er favoritt i oddsmarkedet til å forsvare sin VM-tittel i sjakk. Foto: Getty Images

Vedder på at Carlsen beholder VM-tronen

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er favoritt i oddsmarkedet til å forsvare sin VM-tittel i sjakk. Foto: Getty Images

Alt tyder på at VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Fabiano Carauana blir superjevn og dramatisk.  Bookmakerne har imidlertid troen på at nordmannen fortsatt er VM-kongen når 12 partier er spilt i London.

– Magnus og amerikaneren ligger nesten likt på rankingen nå, og utfallet av VM-kampen er helt åpent. Men vi tror at det historiske og mentale overtaket Carlsen har, vil tippe dette i nordmannens favør til slutt, sier Fredrik Fodnes, analytiker hos spillselskapet ComeOn!

Slik kåres en vinner

VM-duellen i London spilles over tolv partier, men avsluttes i det øyeblikk én av spillerne har nådd 6,5 poeng.

Magnus Carlsen har vært sjakkverdensmester siden 2013, og bookmakerne spår at det norske sjakk-esset blir kronet som VM-konge for fjerde gang. Første parti går av stabelen fredag.

– Vi har troen på Magnus. Det er lett å bli i overkant patriotiske, men Carlsen pleier å levere når det gjelder som mest. Han viser alltid vanvittig konsentrasjon i arbeidet og en sult etter å lykkes. Dermed er han oddsfavoritt hos oss med 1,44 i vinnerodds, forklarer analytiker Fodnes i ComeOn!

Temperaturmåler

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt sett en indikasjon på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter. ComeOn!, setter fortløpende odds hvilken sjakkspiller som ligger best an til å bli kronet verdensmester i sjakk, og per nå holder ComeOn! altså Magnus Carlsen som favoritt.

– Med tanke på VM-historikken til Carlsen, vil det være en liten overraskelse om det ikke blir norsk sjakkgull også i år. Men det skal spilles 12 partier, og mye kan skje over så mange partier. det er hevet over en hver tvil at Magnus må vise toppform helt fra start. Carauana er så god, at han vil straffe hver eneste lille feil Carlsen gjør. Vi krysser fingrene for at det ikke skal skje for ofte i London, sier Fredrik Fodnes.

 

Redaksjonen / [email protected]