Jan Arild Snoen har tidligere fortalt at han er glad i oddsspill med politikk som tema. Innfelt hans twittermelding om plasseringen på Joe Biden. Foto: Jeff Swensen / Getty Images

Kjent kommentator vedder på presidentvalget i USA

Jan Arild Snoen har tidligere fortalt at han er glad i oddsspill med politikk som tema. Innfelt hans twittermelding om plasseringen på Joe Biden. Foto: Jeff Swensen / Getty Images

Spillselskapene mener at det er mest sannsynlig at USAs nåværende president, Donald Trump, blir gjenvalgt. Jan Arild Snoen mener Joe Biden er den beste investeringen.

Vedder du penger på at Donald Trump vinner presidentvalget i 2020, får du mellom 2,38 og 2,63 ganger innsatsen hos de fleste spillselskap. Ingen andre navn er i nærheten av å gi så liten avkastning.

Spillselskapene anser det ikke som sannsynlig at Donald Trump blir utfordret internt i det republikanske partiet. Mike Pence står på oddslisten, men gir fra 16 til 22 i odds hos de fleste.

Liker oddsen

Jan Arild Snoen, som er kommentator i Minerva og spaltist i Aftenposten, forteller at han har satset på Joe Biden som vinner av presidentvalget i 2020.

– For oss som driver med dette, vet vi at det å sette penger på noe, ikke nødvendigvis betyr at du tror vedkommende vinner. Det kommer an på oddsen. Og det gjelder her også. Når det var mulig å få Biden til 25 i odds, var det et attraktivt bet. Han er veletablert og velkjent og en mann som hvis stil kan matche Trump. Uten å gå ned på Trumps nivå, er Biden en slugger. Han er plassert et sted midt i det demokratiske partiet og jeg tror det er lettere å vinne derfra, sier Snoen til Pengespill.com.

Drar på årene

Biden er svært populær i USA og var visepresident under Barack Obama fra 2009 til 2017. Han er også gammel, som Snoen påpeker. Joe Biden fyller 76 år i november.

– Han er eldre enn Trump og han har prøvd seg før, uten suksess. Han har også en lang forhistorie, og da er det lettere å finne noe man kan bruke mot ham. Blant annet har han ikke stått fremst i kampen for kvinners rettigheter, sier Snoen og peker på Anita Hill-saken som eksempel.

Biden er blitt kritisert for å ikke gi Anita Hill nok støtte da hun i 1991 anklaget Clarence Thomas for upassende seksuell oppførsel. Thomas var nominert til høyesterett og Biden kjørte igjennom nominasjonen uten å ta seg tid til å høre på vitner som kunne støtte Anita Hill.

På den andre side er Joe Biden en mann som mange amerikanere har sympati med. Han mistet sin kone og 18 måneder gamle datter i en bilulykke i 1972 og hans sønn Beau døde av kreft i 2015, bare 46 år gammel.

– Biden er en mann som har opplevd motgang. Det er også i kontrast til Trump, som er født med to tomme hender og 30 millioner i banken, sier Snoen.

Harris favoritt hos Demokratene


På Demokratenes side er det en rekke andre kandidater å velge blant hos bookmakerne. Spillselskapene har størst tro på Kamala Harris. 54-åringen har virkelig gjort seg bemerket siden hun gikk fra rollen som statsadvokat i California til å bli senator i 2017.

Snoen er enig med bookmakerne i at Harris har størst sjanse til å vinne nominasjonen, slik det ser ut i dag, to år før neste presidentvalg.

– Ja, det er riktig. Det har jeg skrevet for lenge siden. Jeg anser henne som favoritt hos demokratene, men i et veldig overbefolket felt, sier Snoen til Pengespill.com.

– Det som er en sak her, er hvis du sammenligner oddsen på demokratenes kandidater med oddsen for å bli president, er det sånn at bookmakerne tror at hvis Harris blir nominert, har hun god sjanse til å slå Trump, mens hvis Biden vinner, er Trump favoritt. Jeg tror det er motsatt. Derfor har jeg satt penger på ham som president og ikke som demokratenes kandidat, utdyper Snoen.

– Motargumentet er at hun er ung, hun gjør seg på TV, hun er svart, hun er karismatisk og appellerer til yngre velger, som demokratene trenger for å mobilisere, mens Biden appellerer mer til de eldre og moderate. Jeg tror Biden vil slå bedre an i rustbeltet, der valget ofte blir avgjort, mens Harris gjør det best i kyststatene, der Demokratene uansett vinner.

Kamala Harris har flere ganger vist seg som en av de tøffeste senatorene under høringer for republikanske nominasjoner.

Hun gir rundt 8 i odds hos de fleste.

Skal gi ut bok

Det er flere grunner til at Kamala Harris er en tidlig favoritt. Kamala Harris har selv sagt at hun «ikke vil utelukke» at hun stiller i neste presidentvalg. Hun bruker mye penger på annonsering på Facebook og har annonsert at hun skal utgi en selvbiografi – et stadig mer vanlig trekk fra presidentkandidater som ønsker å gjøre det amerikanske folk kjent med hvem dem er og hva de står for.

Kamala Harris har også gjestet Ellen DeGeneres’ dagtidsshow, som er blant USAs mest populære programmer.

Elizabeth Warren følger hakk i hæl med 10-12 i odds. Bernie Sanders ligger på mellom 14 og 16 hos de fleste bookmakerne. Joe Biden følger deretter med 16-20 i odds. Beto O’Rourke gir 18-25 ganger innsatsen og Cory Booker 20-25 ifølge oddschecker.com.

Redaksjonen / [email protected]