spill

Pengespill.com har tidligere skrevet om den enorme tilgangen på kreditt her til lands. I Storbritannia kan det nå bli innført flere strenge reguleringer til spill med kredittkort.

Kan bli mer krevende å spille med kredittkort i Storbritannia

spill

Pengespill.com har tidligere skrevet om den enorme tilgangen på kreditt her til lands. I Storbritannia kan det nå bli innført flere strenge reguleringer til spill med kredittkort.

Idrettsminister Mims Davies sier den britiske regjeringen vurderer å innføre kredittkort-reguleringer, for å forhindre personlige tragedier knyttet til gambling.

Ifølge gamblinginsider.com, tok den kvinnelige politikeren opp igjen temaet da hun onsdag holdt en tale under GambleAware-konferansen i London.

Dette i lys av at Labour-partiets statssekretær Tom Watson i september, på vegne av partiet, foreslo å bannlyse spill med kredittkort, om de får makt til å gjøre dette etter det neste valget.

Hva skjer med kredittkort-spillingen?

Idrettsminister Davies følger opp med å gi uttrykk for at også de konservative vurderer en lignende lovendring i spillreguleringen.

– Jeg vet det er et voksende antall bekymringer knyttet til spill med kredittkort, og om dette skal være tillatt. Dette er allerede et felt vi ser nøye på, for å kunne forstå situasjonen best mulig – men også for å vurdere om det er nødvendig å foreta seg noe.

– Det er ikke spillselskapenes fortjeneste som er den største bekymringen, men å forsikre spillavhengige at de har tilgang til den riktige behandlingen, uttalte Davies.

Streng spillregulering

Tidligere denne uken skrev Pengespill.com at britiske myndigheter nå også slår knallhardt til mot spillselskaper som bryter landets spillregulering.

Ifølge gamblinginsider.com, bøtelegger The UK Gambling Commission (UKGC) tre nye spillselskaper for manglende id-sjekk av kundene. I tillegg er én aktør bannlyst fra all virksomhet i Storbritannia.

Til sammen må synderne nå ut med over 150 millioner kroner i bøter, som en konsekvens av ikke å ha avdekket svindel blant kundene:

Australia følger etter

På samme tid implementerer Australia den europeiske modellen, med en stoppknapp mot problemspilling. Som vi har skrevet tidligere, har den danske Rofus-modellen nemlig gitt oppsiktsvekkende gode resultater og bidratt til å redusere antall problemspillere i landets gamingbransje.

EGR skriver at Australia, i løpet av de neste 18 månedene, kommer til å lansere den europeiske vinnerformelen. Det skal dessuten være bred enighet om å innføre ti standarder som i større grad beskytter nasjonens gamblere.

LES OGSÅ: Flere land får stoppknapp for problemspillere

LES OGSÅ: Saftig smell for brudd på spillregulering

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]