Everton_supporters

Kampen som setter lojalitet og rivalisering på prøve

Everton_supporters

Når Everton møter Manchester City i kveld er det mange supportere som virkelig får testet seg. For det er ikke alltid åpenbart hvem man bør heie på.

La oss si du holder med Liverpool. Du vil selvsagt at Manchester City skal tape, slik at ditt eget lag beholder ledelsen i Premier League. Enkelt! Eller er det det? For om Manchester City taper, så vinner Everton. Byrivalen. Og det vil man jo ikke? Den eneste trøsten for Liverpool-fansen som i kveld vil heie på sine blå naboer er at nettopp Everton-fansen har det mye, mye verre.

Håper eget lag vil tape

For Everton-fansen er glad for at kveldens kamp ikke sendes på TV, hverken i England eller Norge. De vil helst slippe å se denne kampen. Årsaken er smertefull: de håper nemlig at deres eget lag skal tape kampen! De vil selvsagt gjerne ha en seier og tre poeng mot tittelforsvarerne i Premier League, men de vil ikke hjelpe Liverpool til å vinne sin første ligatittel på 29 år.

Her kan du se hva noen Everton-fans har å si om den meget spesielle situasjonen:

Rivalisering på tvers av bygrensene

Nå er det ikke bare rivalene på hver sin side av Merseyside-elven som får testet lojaliteten sin til denne kampen. Også Manchester United-fans får en litt spesiell inngang til denne kampen. For de kommer til å heie på sin byrival Manchester City!

Hvorfor det spør du kanskje deg selv. Manchester United ligger da hele femten poeng foran Everton, og bør ikke se på de som en trussel for sin egen posisjon i Premier League. Og det stemmer, jeg tror neppe mange United-fans føler seg truet av Everton. Men, de har en årelang og hard rivalisering med Liverpool. Som de to største og mestvinnende klubbene på ball-øya har det naturlig nok bygget seg opp en sterk gnisning mellom disse to klubbene.

Derfor, for at erkerivalen Liverpool ikke skal vinne sin første tittel i Premier League, så må byrivalen Manchester City slå Everton i kveld.

Soleklar januarvinner går for dobbel i februar

Kjetil Flåten / [email protected]