John Arne Riise

Kort tid etter at Magnus Carlsen på nytt hadde blitt kronet med VM-tittelen, kommenterte John Arne Riise kritikken Garry Kasparov hadde rettet mot den norske sjakkspilleren. Foto: John Powell/Liverpool FC via Getty Images

John Arne Riises stikk til sjakklegenden Garri Kasparov

John Arne Riise

Kort tid etter at Magnus Carlsen på nytt hadde blitt kronet med VM-tittelen, kommenterte John Arne Riise kritikken Garry Kasparov hadde rettet mot den norske sjakkspilleren. Foto: John Powell/Liverpool FC via Getty Images

Magnus Carlsen stilnet en del av kritikerne da han ble verdensmester for fjerde gang. En av Norges mest meritterte fotballspillere ville ha et ord med i laget …

Magnus Carlsen befestet posisjonen som klodens dyktigste sjakkspiller, etter å ha kneblet den amerikanske utfordreren, Fabiano Caruana, i omspillet.

Sjakkstjernen fra Lommedalen viste karakter og styrke da han på suverent vis vant tre av tre hurtigsjakk-partier.

Garri Kasparov kritiserte Carlsen på Twitter

Tidiligere under verdensmesterskapet måtte nordmannen tåle sterk kritikk fra blant andre den russiske sjakklegenden Garri Kasparov, som en følge av å ha tatt initiativ til remis tidlig (etter kun 31 trekk) i det 12. partiet.

På dette tidspunktet sto den norske sjakkhelten bedre både på brettet og på klokka. Carlsen mente nemlig han var storfavoritt da det kom til hurtigsjakken …

«Omspill krever sterke nerver, men han ser ut til å ha mistet dem», var noe av den negative Twitter-kritikken Kaspararov rettet mot nordmannen.

Riise svarte Kasparov

Fotballpensjonisten John Arne Riise var blant dem som raskt konfronterte russeren med de negative ordene i de sosiale mediene.

«Hva var det du sa?», skrev den tidligere Liverpool-stjernen til Kasparov, etter at Carlsen hadde slått tilbake som ubestridt mester.

 

På pressekonferansen etter de avgjørende partiene, ble den norske sjakkspilleren på nytt konfrontert med kritikken som har kommet til overflaten, særlig den siste uken.

– Jeg skjønner at det ikke er en innstilling alle vil at jeg skal ha, men det var det jeg følte ga meg den største sjansen til å vinne kampen, sa Carlsen.

Stormester står fast ved kritikken

En av de andre kritikerne var stormester Ian Rogers. Han trekker ikke tilbake kritikken, til tross for at Carlsen var knusende overlegen i hurtigsjakken.

– Nei, absolutt ikke. Det kunne endt helt annerledes hvis Caruana hadde funnet rett trekk i det første partiet. Den gode starten var ekstremt viktig for Magnus, mente Rogers i lys av nordmannens fjerde VM-tittel.

LES OGSÅ: Zlatan: – Han hadde størst innflytelse på min karriere

LES OGSÅ: City-stjernens festlige Twitter-svar til Donald Trump

LES OGSÅ: Fotballuniversets ti mest populære på Instagram

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]