Hulk-Hogan

Hulk Hogan var vert for WWEs kontroversielle stevne i Saudi-Arabia.

Hulk Hogan tilbake etter rasisme-utestengelsen – med ny kontrovers

Hulk-Hogan

Hulk Hogan var vert for WWEs kontroversielle stevne i Saudi-Arabia.

Det amerikanske wrestling-sirkuset WWE gjennomførte sitt kontroversielle WWE Crown Jewel-stevne i Saudi-Arabia, med Hulk Hogan som vert.

Den største WWE-stjernen for tiden, John Cena, boikottet stevnet i kjølvannet av drapet på The Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi. Mange mener at WWE burde ha kansellert stevnet i Saudi-Arabia etter at det ble kjent at Mohammed bin Salmans regime sto bak drapet.

John Cena har fulgt i fotsporene til Dwayne «The Rock» Johnson og er i ferd med å få en solid status som skuespiller i Hollywood. Deltagelse i Saudi-Arabia kunne ha kostet ham dyrt på den fronten, i form av færre og dårligere betalte filmtilbud.

Hulk Hogan har ikke slike bekymringer.

65-åringen ble utestengt fra WWE i tre år etter at det kom rapporter om at han ytret seg rasistisk i en kontroversiell sextape som ble lekket av ham. Hogan skal blant annet ha sagt at ble kvalm av tanken på sin datter sammen med en svart mann.

Etter at Hogans suspensjon var sonet, gjeninnsatte WWE ham 15. juli 2018 i Hall of Fame.

Fredag var han vert da WWE Crown Jewel ble arrangert på King Saud-universitets stadion i Riyadh i Saudi-Arabia.

Hogan åpnet stevnet, som besto av tolv matcher.

I hovedkampen beseiret D-Generation-X (Triple H og Shawn Michaels) The Brothers of Destruction (The Undertaker og Kane) I det som var Michaels første kamp siden 2010.

WWEs beslutning om å legge stevner til Saudi-Arabia var kontroversiell lenge før Jamal Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias ambassade i Tyrkia. Landet anklages blant annet for brudd på menneskerettighetene.

Under deres første stevne i Saudi-Arabia, kalt «Greatest Royal Rumble», ble bare mannlige brytere tillatt på scenen.

Hulk Hogan er den mest berømte bryteren i amerikansk historie og var ansiktet utad for World Wrestling Federation (WWF), som nå er WWE. Han var aktiv som deltaker fra 1977 til 2015, da han ble utestengt.

Etter at sladdernettstedet Gawker publiserte en sexvideo med Hulk Hogan, gikk han til søksmål. Silicon Valley-milliardæren Peter Thiel finansierte søksmålet som endte med at Gawker inngikk et forlik med Hulk Hogan som ga ham en erstatning på 31 millioner dollar.

Thiel valgte å finansiere søksmålet som hevn for at Gawker i 2007 offentliggjorde at Thiel er homofil.

Søksmålet bidro til å ta knekken på Gawker.

 

Redaksjonen / [email protected]