Toppsjefen i Gaming Innovation Group Robin Reed ser store oppsider ved å være notert på Nasdaq Stockholm, som er blitt et finansielt hovedsentrum for iGaming-bransjen i Europa.

GIG-klokka tikker mot børsnotering i Sverige

Toppsjefen i Gaming Innovation Group Robin Reed ser store oppsider ved å være notert på Nasdaq Stockholm, som er blitt et finansielt hovedsentrum for iGaming-bransjen i Europa.

Gaming Innovation Groups toppsjef Robin Reed lover nyheter om en børsnotering i Sverige i neste kvartal.

HØYRES HUS (Pengespill.com): GIG øker inntektene markant i andre kvartal målt mot tilsvarende periode i fjor, men ser resultatet av driften (EBITDA) falle noe tilbake: Omsetningen var opp 39 prosent til 36,9 millioner euro. Resultatet endte på 1,7 millioner euro, mot 1,9 millioner euro i andre kvartal 2017.

Gaming Innovation Group har vært et eventyr på børs for eierne siden starten i 2012, men aksjen har fått tilbakeslag gjennom sommeren. Etter resultatfremleggelsen etterlyste investorer og analytikere nyheter om den planlagte migrasjonen fra Oslo Børs til Nasdaq Stockholm

– Jobben med en notering på den svenske børsen går sin gang, men det er mange detaljer som skal på plass. Jeg vil komme tilbake med nyheter om flyttingen i neste kvartal, sa CEO Robin Reed da han la frem selskapets tall på Høyres Hus i Oslo tirsdag formiddag.

Selskapet har tidligere vist til behovet for å være tilstede i det som har vokst frem til å bli en finansiell hovedstad for iGaming-sektoren i Europa.

– Dette er noe vi har vurdert løpende. I Sverige har man en gamingbransje med over en milliard i markedsverdi. Du noterer ikke lakseaksjer i Sverige. Og holder man på med gaming, så er det bedre å være der kompetansen finnes, sa Reed i vår da han første gang snakket høyt om flytteplanene.

Les også: Stockholm størst på spill på børs

Ser oppside for GIG-aksjen

Tilstede var også hans venn og tidligere forretningspartner Frode Fagerli, som ikke lenger har en formell tilknytning til selskapet. Han ser den siste tids kursfall som en solid kjøpsmulighet.

Robin Reed svarte på spørsmål fra aksjonærer etter resultatfremleggelsen. Til venstre Frode Fagerli, som Reed grunnla GIG sammen med i 2012. De to har gjort en solid kule på børs med sitt GIG-eventyr.

– Jeg har alltid hatt tro på denne aksjen og skal bruke denne muligheten til å kjøpe mer. Jeg har tapt litt på en annen aksjepost jeg nå er fristet til å kvitte meg med for å kjøpe mer i GIG. Vi er i en bølgedal, men denne aksjen får en kraftig rekyl, meldte Fagerli med et optimistisk smil, uten å klare å lokke frem kommentarer om kursutsiktene fra mannen han i sin tid startet GIG sammen med, Robin Reed.

– Jeg vil ikke kommentere hvilken kursutvikling jeg ser for meg for GIG-aksjen, men vi er svært fornøyde med selskapets utvikling og ser lyst på fremtiden. Vi har tatt tunge investeringer i blant annet USA og skal høste av det fremover, sier Reed til Pengespill.com og viser til den nye resultatguidingen GIG har presentert for markedet: De forventer å tjene mellom 16 og 20 millioner euro på driften (EBITDA) i inneværende år.

GIG inn i USA

GIG fikk i sommer en fot i det amerikanske markedet med Hard Rock Cafés inntog i det nye sportsbook-markedet der. Hard Rock-kjeen gikk live med GIGs plattformer i New Jersey 3. juli – kort tid etter åpningen som oppsto for sportsbetting der.

Les mer: Høyesterett åpner for sportsbetting i USA

Og Robin Reed ser betydelige åpninger for en utvidet satsing i det som kan bli verdens største spillmarked.

– Så mange som halvparten av USAs delstater kan åpne for sportsbetting, og det gir store muligheter for videre satsing fra vår side, sier GIG-sjefen. Han opplyste også at de som selskap var blant de første søkerne om å ta del i det nye markedet som nå åpner seg i Sverige. Svenske myndigheter åpnet søknadsprosessen om å bli en del av det nye, regulerte markedet (fra nyttår) 1. august.

– Av konkurransehensyn vil vi ikke gå i detaljer om hvilke brands vi ønsker å gå inn med, men vi var tidlig på ballen, sa Reed i sin presentasjon.

Les mer: Rush av søknader om svensk spillisens

 

Redaksjonen / [email protected]