FPL-mars-grønn

Fantasy: To runder i én

FPL-mars-grønn

Fantasy Premier League tar igjen for den tapte tiden med landslagspausen ved å kjøre en skikkelig dobbel gameweek den kommende uken! Her må du være på vakt, hvis ikke vil du kunne miste voldsomt mye poeng.

Du lurer kanskje på hva en dobbel gameweek er for noe? Det ligger litt i navnet. Flere klubber skal spille to kamper, altså dobbelt så mange som vanlig, i den neste fantasy-runden. Begge kampene regnes altså med til én runde i Fantasy Premier League! Dermed vil spillere som er på banen i begge kampene for sitt lag få to muligheter til å samle poeng. Poengene fra begge kampene slås sammen.

Halvparten spiller dobbeltkamper

Fra tid til annen skjer det at et par lag har dobbel gameweek. Og tilsvarende at et par stykker ikke har kamper i det hele tatt en runde. For det er viktig å presisere, at for hver gang et lag har dobbel gameweek vil de også ha en såkalt blank gameweek, hvor de ikke spiller noen kamper i det hele tatt.

Det som gjør denne runden spesiell er at hele ti lag har dobbel gameweek! Halvparten av lagene skal med andre ord spille to kamper som alle teller til den 32. runden i Fantasy Premier League. Dermed er det ikke noe problem å stille med 11 spillere på banen som alle har to muligheter til å hente inn poeng til laget ditt. Det sier seg selv at 22 poengplukkere vil ha et grovt overtak mot de vanlige 11. Derfor må du passe ekstra godt på laget ditt før helgens runde starter.

På tide å bruke et hjelpemiddel

Om du enda ikke har benyttet deg av «chipsa» dine er tiden inne nå. Dette er bonusfunksjoner i spillet du kan aktivere én gang i løpet av sesongen.

  • Wildcard = Gjør så mange endringer du vil før neste runde. Du kan med andre ord sette opp laget helt på nytt, akkurat som før seriestart.
  • Free Hit = Gratis bytter én runde! I praksis er dette wildcard for en enkelt runde. Etter runden får du tilbake laget du hadde før du aktiverte kortet.
  • Triple Captain = Kapteinen din får tredoble poeng i neste runde, i stedet for doble poeng som vanlig.
  • Bench Boost = Spillerne på benken gir deg også poeng i den kommende runden.

Disse bonusfunksjonene er perfekte til en dobbel gameweek. Wildcard er kanskje ikke denne rundens aller beste løsning, ettersom du helst vil ha med tre spillere fra Manchester City på laget, og de står uten kamp i neste runde. Da kan kanskje Free Hit være løsningen. Spesielt om laget du sitter med fra før ser OK ut for runde 33.

Skulle laget du har allerede ha mange spillere med dobbeltkamper, enten ved en tilfeldighet eller fordi du har planlagt byttene dine for nettopp denne runden, så kan en av de to siste chipsene være perfekt for deg. Har du for eksempel Sergio Agüero eller Raheem Sterling på laget er disse fine kandidater for Triple Captain. City har to fine kamper, og det forventes at begge spillere kan hente mye poeng.

Bench Boost er også helt topp i en dobbel gameweek. Da får du med spillerne på benken, og er ikke like sårbar for roteringer som ofte kan komme med to tette kamper i samme runde.

Husk vår siste liga for sesongen!

Uansett hva du velger så ønsker vi deg lykke til for denne siste runden i mars måned, og dermed også vår månedsliga. Allerede neste fredag begynner ligaen for april/mai. Her er det en runde med bare seks kamper, så den blir også meget spesiell.

Dette blir årets siste mulighet til å vinne seg en helt gratis fotballdrakt fra ditt favorittlag! Alt du trenger å gjøre er å bli beste manager i de siste seks serierundene, enkelt og greit. For å melde deg på bruker du følgende kode:

2025027-648530

(Tast den inn, eller trykk på den for å komme direkte til påmeldingen i spillet)

Magnus Carlsen i verdenstoppen i Fantasy Premier League

Kjetil Flåten / [email protected]