rooney

Wayne Rooneys comeback i den engelske landslagstrøya vekker harme blant gamle helter. Foto: GettyImages

England-legender slakter Rooney-comeback

rooney

Wayne Rooneys comeback i den engelske landslagstrøya vekker harme blant gamle helter. Foto: GettyImages

Wayne Rooney (33) er igjen tatt ut i den engelske landslagstroppen. Det får noen av fotballøyas gamle helter til å reagere med sinne.

Som Pengespill.com skrev søndag, er Rooney kalt inn til å representere England i privatlandskampen 15. november, mot USA på Wembley.

Det får en eks-storscorer til å reagere på syrlig vis. Alan Shearer spør nemlig nå om den nåværende D.C. United-spilleren blir tildelt en slags testimonial, hvis alt går etter planen og Rooney får spilletid og landskamp nummer 120.

Shearer fyrer løs

Det blir i så fall den første opptredenen på to år med flagget på brystet, etter at den tidligere Manchester United- og Everton-spilleren takket nei til videre landslagsspill.

Shearer mener FA sender ut feil signaler i lys av uttaket, til tross for at inntektene fra kampen går til veldedige formål.

– Å høre spillere og managere klage over at det er for mye fotball … Og nå får vi en testimonial i midten av november. Wayne er historiens beste målscorer for England, men det skal være en ære å spille for landet. England skal ikke gjøre ære på deg, sier Shearer til The Sun, og ville heller ha kastet glans over Rooney på annet vis.

–  Gitt at han trakk seg fra internasjonale kamper for 15 måneder siden, hvorfor kunne ikke FA heller ha invitert ham som en gjest? Det ville ha gitt mer mening enn å si: Takk for at du spilte for England, Wayne. Her får du én kamp til, vær så god, tordner Shearer.

– Spesialbehandling

Den tidligere Southampton-, Blackburn- og Newcastle-helten forteller han aldri før har opplevd en lignende oppførsel fra FAs side. Relativt oppildnet fortsetter han kritikken mot landslagsledelsen.

– Man kan spørre seg om FA gjør dette fordi de sliter med billettsalget. Du skulle kanskje tro landslagstrener Gareth Southgate trenger denne kampen med tanke på fremtiden, men tydeligvis ikke, freser Shearer.

Keeperlegende støtter Shearer

Også den tidligere landslagskeeperen, Peter Shilton, har latt seg – mildt sagt – overraske over Southgate og FAs uttak til privatlandskampen. Mannen med 125 kamper som Englands sisteskanse, beskriver det hele som «feil» og «et steg tilbake».

– Jeg ble sjokkert da jeg leste det, og jeg sliter fortsatt med å forstå avgjørelsen. Det handler ikke om at Rooney ikke fortjener hyllest, men du gir bare ikke vekk landskamper. Det er feil, og det forhindrer også at en ung spiller får sjansen, sier Shilton.

På samme vis som Shearer, mener 69-åringen at det skal være en fortjent ære å representere landslaget.

– Men realiteten er at Major League Soccer ikke er i nærheten av nivået i Premier League. Wayne Rooney var ferdig med England og Gareth Southgate gikk videre. Jeg er ikke enig i det hele tatt med det som skjer, sier Shilton.

LES OGSÅ: Rooney gjør sensasjonelt comeback

LES OGSÅ: Brennhete van Dijk kronet med ny sang

LES OGSÅ: Citys Laporte ble historisk

LES OGSÅ: Ronaldos Gullballen-stikk til Messi

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]