sancho

Jadon Sancho, med en fortid fra Watford og Manchester City, er nå på "alles" lepper etter å ha blomstret i Borussia Dortmund.

Dortmund-diamanten tredoblet lønnen

sancho

Jadon Sancho, med en fortid fra Watford og Manchester City, er nå på "alles" lepper etter å ha blomstret i Borussia Dortmund.

Jadon Sancho (18) har stjålet en haug med overskrifter i Bundesligaen. Nå belønner Dortmund Englands unge landslagsspiller med en ny, fet kontrakt.

Stjerneskuddet ble hentet fra Manchester City til Westfalenstadion i 2017. Overgangen kostet tyskerne angivelig nesten 100 millioner kroner.

Men til tross for at stien den første sesongen i Bundesligaen var av det kronglete slaget, har han denne høsten blitt en supporteryndling.

Topper Bundesligaen

Fem mål og sju målgivende pasninger har bidratt til at storklubben jakter sitt første seriemesterskap siden 2011/12-sesongen.

I tillegg har 18-åringen, med brasilianske Ronaldinho som det store forbildet, driblet seg inn i Three Lions’ A-landslagstropp.

– Så klart han har en stort potensial. Han er bare 18 år og har representert Englands beste menn. Det er spesielt og noe du ikke ser veldig ofte, sier Dortmunds sveitsiske hovedtrener Lucien Favre, ifølge Daily Mail.

Suksesstreneren passer imidlertid på at ikke tenåringen tar av i lys av de sterke prestasjonene.

– Han kan selvfølgelig utvikle seg mye! Det er helt normalt, og han vet det. Men han er allerede god, skryter Dortmund-sjefen.

Den imponerende sesonginnledningen har nå fått tyskernes klubbledelse til å tredoble vingens ukelønn.

Vil unngå nye tap av stjernespillere

Det gjør at Sancho i dag tjener over en halv million norske kroner i uka, for å spille i den gule trøyen.

Dortmund, som tidligere har utviklet og solgt blant andre Ousmane Dembele (Barcelona) og Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), gjør derfor nå alt for å unngå at den nye diamanten forlater Tysklands tredje største by.

Avtalen innebærer nemlig at det ikke eksisterer noen utkjøpsklausul i engelskmannens kontrakt.

LES OGSÅ: Northug fleiper med Pengespill-sak på Instagram

LES OGSÅ: Brennhete van Dijk kronet med ny sang

LES OGSÅ: Citys Laporte ble historisk

LES OGSÅ: Ronaldos Gullballen-stikk til Messi

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]