Kim Rud Petersen

Kim Rud Petersen er ny leder i lokalstyret i Skaun FrP.

Kim Rud Petersen tar steget inn i politikkens verden

Kim Rud Petersen

Kim Rud Petersen er ny leder i lokalstyret i Skaun FrP.

Kim Rud Petersen lar sjetongene stå igjen på bordet og går over til lokalpolitikken.

De fleste som har fulgt det norske pokermiljøet og spillbransjen de siste 10-15 årene, har hørt navnet Kim Rud Petersen (46). Som konsulent og talsmann for selskaper som NordicBet, Betsson og Feelbet, har han vært en aktiv deltaker i debatten om spillemonopolet i Norge.

Nå satser han på en ny karriere som politiker.

– Det er noe jeg har tenkt på i mange år nå, forteller Kim Rud Petersen til Pengespill.com.

Les også: Høyre-topp vil endre spillpolitikkken før politikerne tvinges til det

Leder i lokallag

Han er valgt inn som leder i lokalstyret til Skaun Frp.

– Hovedårsaken er muligheten til å påvirke og å få folk til å påvirke. Jeg vet at veldig mange kommenterer på Facebook og mener mye, men ikke gjør noe med det. For min del er det bedre å ta steget inn og prøve å påvirke, poengterer den fotballelskende trønderen.

Hjertesakene til Kim Rud Petersen

Hjertesakene er først og fremst eiendomsskatt, som han ønsker fjernet, og transporttilbudet i kommunen, som han mener er altfor dårlig.

– Skaun er en av Norges største tilflyttingskommuner. Det er vel den største i landet. Det er veldig mange unge som bosetter seg her. Da går det ikke an å ta knekken på dem med for høye avgifter og skatter. Det å bli kvitt eiendomsskatten, er nok hovedmålet mitt, sier Rud Petersen, som fortsetter sitt virke som konsulent i eget firma, Rud Consulting AS.

Erfaringen fra spillbransjen, ser han på som en klar fordel.

– Det er en god bakgrunn å ha med seg. Jeg har blant annet sett, gjennom mange reiser til andre land, hva som fungerer og ikke fungerer når det gjelder spillpolitikk. Vi skal ikke tro at vi er best på alt i Norge. Forhåpentlig kan jeg gjennom mitt politiske engasjement formidle at det finnes andre måter å gjøre ting på.

Naboenes råd: – Norge må endre spillpolitikk

Viktigheten av folkeskikk

Han håper at ledervervet i Skaun Frp blir starten på en langvarig karriere i politikkens verden. Rud Petersen håper at ærlighet blir et av hans varemerker.

– Det som ofte er et problem i politikken, er den harde polemikken mellom de som står imot hverandre. Det ser vi i kommentarfeltene, for eksempel. Det viktigste av alt, er å ha folkeskikk. Det er et postulat jeg tar med meg fra en lang karriere i spillbransjen. Jeg har vært veldig ærlig med hva jeg vil. Målet mitt er at folk skal stole på det jeg sier og gjør, sier Rud Petersen til Pengespill.com.

– Da beslutningen om å gå inn i politikkens verden ble tatt, var det opplagt for deg at det skulle være i Fremskrittspartiet eller vurderte du andre partier?

– Det var veldig åpenbart. Jeg har fulgt politikken lenge og har vært i mange møter på Stortinget de siste årene. Det har hele tiden vært klinkende klart for meg hva som er bakgrunnen for hvorfor dette er det rette partiet for meg. Vi må få ned byråkratiet. Vi må få ned skatter og avgifter. Det er målet mitt, avslutter Kim Rud Petersen.

Full fest på børs for spillsektoren

Redaksjonen / [email protected]