kim rud

Kim Rud Petersen har også tidligere vært talsmann for det Malta-baserte spillselskapet Betsson i flere år, og en tydelig stemme i debatter om norsk pengespillpolitikk. Arkivfoto

«Én av de sterkeste stemmene i norsk spillpolitikk er tilbake»

kim rud

Kim Rud Petersen har også tidligere vært talsmann for det Malta-baserte spillselskapet Betsson i flere år, og en tydelig stemme i debatter om norsk pengespillpolitikk. Arkivfoto

Den rutinerte spillmannen Kim Rud Petersen skal igjen være Betssons ansikt utad. 

Petersen var i årene 2006 til 2017 talsperson om spillpolitikk hos spillselskapet, og har vært en klar røst i media. Trondheimsmannen går nå inn i samme rolle og gleder seg over å være tilbake:

– Det er herlig å være hjemme igjen. Da Betsson ville at jeg skulle komme tilbake var valget veldig enkelt, sier Petersen og legger til:

– I det siste har jeg jo sett at monopolforkjemperne i Norge har økt kampen for å beholde den utdaterte monopolmodellen. Lysten har boblet i meg for å komme tilbake for å vise at en regulering i et lisensmarked vil være best for de spilleavhengige i Norge, sier en engasjert Petersen.

Ønsker et lisenssystem

Betsson har et sterkt ønske om å få det norske spillmarkedet lisensiert. Med Petersen tilbake på laget, håper de å kunne spre kunnskap om fordelene et lisenssystem vil føre med seg. Det forteller pressesjefen i Betsson, Joakim Ingebrigtsen:

– Kim er en fantastisk ressurs som vi er overlykkelige av å ha tilbake. Han har en av de sterkeste stemmene i norsk spillpolitikk og er en utrolig formidler. Vi er sikre på at han vil klare å få både folket og politikerne til å forstå at tiden er moden for et lisenssystem også i Norge.

Håper å følge naboland

Sverige innførte lisensordning fra 1. januar, og i første kvartal valgte over 30 000 spillere å sperre seg selv ute fra alle spillselskap med lisens.

Det er en mulighet norske spillere ikke vil ha før et fremtidig lisenssystem er på plass.

– Betsson har lenge vært en pådriver for et godt regulert lisensmarked. Et lisenssystem vil ikke bare føre til økt inntekt for staten gjennom skatt, men det vil viktigst av alt gi problemspillerne en helt annen trygghet enn hva som er i dag.

– Et selvekskluderingssystem er utrolig effektivt. Det så vi først i Danmark, og nå i Sverige. Hvis politikerne virkelig ønsker å gjøre en forskjell for de spilleavhengige må det innføres en lisens også i Norge, avslutter Petersen.

LES OGSÅ: Kritisk til VG-oppslag: «Noe lignende drap eller vold kanskje?»

LES OGSÅ: TV-topp raser mot monopoltilhengere

LES OGSÅ: Kun én reklametype irriterer nordmenn like mye som pengespill

LES OGSÅ: Nå tar de folkevalgte affære for å stanse utenlandsk spillreklame

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]