pressebilde

Norsk Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm (48) (t.h) blir generalsekretær for Norsk bransjeforening for onlinespill. Byråkraten Rolf Sims (t.v) er nyvalgt styreleder i NBO.

– Må ta den teknologiske utviklingen inn over seg

pressebilde

Norsk Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm (48) (t.h) blir generalsekretær for Norsk bransjeforening for onlinespill. Byråkraten Rolf Sims (t.v) er nyvalgt styreleder i NBO.

Internasjonale spillselskaper etablerer bransjeforening og henter leder fra Norsk Rikstoto. – Norge bør kopiere Danmark og Sveriges spillpolitikk, sier han. 

Fire EU-lisensierte spillselskaper etablerer Norsk bransjeforening for onlinespill ,og ansetter Norsk Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm (48) som generalsekretær.

NBO skal jobbe for en fremtidig lisensregulering av det norske onlinemarkedet for pengespill.

Foreningen ønsker en lisensordning med høyt ansvarlighetsnivå, som ivaretar spillere, operatører, idrett og frivillighet og det norske samfunnets særegenhet.

De fire stifterne av bransjeforeningen – Gaming Innovation Group, Betsson Group, ComeOn! og Kindred Group – har som formål å samle enda flere, utenlandske aktører med lisens for å drive onlinespill i land innenfor EU/EØS.

NBO skal være de utenlandske aktørenes representant og talerør i diskusjoner om fremtidige rammevilkår for det norske spillmarkedet.

Henter leder fra Norsk Rikstoto

NBO skal lanseres og presenteres på vårparten, men foreningen har allerede gjort sitt første trekk gjennom å ansette Norsk Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm som generalsekretær fra 1. mai.

Stenstrøm er IT-utdannet, og har i mer enn 25 år jobbet i den norske og internasjonale spillindustrien, herunder mer enn 18 år i Norsk Rikstoto. Siden 2013 har han vært selskapets kommersielle direktør, med hovedansvar for blant annet salg, forretningsutvikling, distribusjon og ansvarlighet.

– De siste årene har jeg ledet arbeidet med å styrke Norsk Rikstotos ansvarlighetsregime. Gjennom denne prosessen har jeg latt meg overbevise om at politikken må ta den teknologiske utviklingen inn over seg, og – som i Sverige og Danmark – regulere alle de seriøse selskapene under én, ansvarlig lisensmodell, fremfor å forsøke å stenge over halvparten av markedet ute, mot kundenes vilje, sier Stenstrøm.

Faktabasert debatt

– Det er rart å forlate gode kolleger på en herlig arbeidsplass jeg har hatt i 18 år. Men jeg ser frem til fortsatt å være en god samtalepartner for alle norske aktører og miljøer som berøres av den norske pengespilldebatten, gjennom å presentere fakta og fremme ansvarlige løsninger og beste praksis.

– Etablering av én felles bransjeforening, én felles stemme, er et tydelig signal om at den seriøse delen av den utenlandske onlineindustrien genuint ønsker å bidra til sunnere spilladferd, gjennom at nordmenn gis bedre beskyttelse og økt, nasjonal kanalisering enn tilfellet er under dagens monopolregulering, sier Carl Fredrik Stenstrøm.

-Høyt ansvarlighetsnivå

Den erfarne byråkraten Rolf Sims er nyvalgt styreleder i NBO. Sims har i over 20 år, med Kulturdepartementet som arbeidsplass, vært med på å utforme den norske spillpolitikken. I august i fjor meldte han overgang til den utenlandske spillbransjen som Public Affairs manager for Kindred Group.

– NBO ble formelt stiftet 3. januar i år, og stiller forpliktende krav til medlemmene gjennom felles regelverk og en tydelig etisk plattform, sier Sims.

Han mener Norge må innta en annerledes tilnærming til utenlandske spillselskaper:

– En rapport, utarbeidet av Menon Business Ecconomics i fjor, på oppdrag fra de fire initiativtagerne til NBO, dokumenterer at halvparten av nordmenns pengespill på nett skjer utenfor enerettsmodellen. Andelen vil sannsynligvis øke, og kontrollen bli svakere, dersom de utenlandske selskapene ikke reguleres inn i en norsk modell, forklarer NBOs nyvalgte styrelder.

LES OGSÅ: Oppdrag: «Få flere unge gira på pengespill»

LES OGSÅ: Svenske storaviser lanserer kasinosider

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]