modric, mbappe og hegerberg

Luka Modric, Ada Hegerberg og Kylian Mbappe kapret mye av oppmerksomheten i forbindelse med årets Gullballen-kåring. Foto: Aurelien Meunier/Getty Images

Ingen har hørt om journalisten «Abdou Boina»

modric, mbappe og hegerberg

Luka Modric, Ada Hegerberg og Kylian Mbappe kapret mye av oppmerksomheten i forbindelse med årets Gullballen-kåring. Foto: Aurelien Meunier/Getty Images

Skandalene i forbindelse med årets Gullballen-utdeling vil ingen ende ta. Nå  hevdes det at journalisten og stemmegiveren Abdou Boina ikke eksisterer.

Du er sannsynligvis ikke den eneste som ikke har hørt om sportsjournalisten fra Komorene. Men: Nå er navnet blitt et stort samtaletema i lys av prisutdelingen til årets beste kvinnelige og mannlige fotballspiller, skriver danske Ekstra Bladet.

176 journalister fra like mange land var stemmeberettiget. Fra den lille afrikanske øygruppen Komorene var angivelig Boina fra albaladcomores.com plukket ut til å stemme.

– Stemmegiveren Abdou Boina eksisterer ikke

Det har imidlertid nå vist seg ett problem. Et svært så spesielt, sådan. Det nevnte nettstedet har ikke vært oppe og gått siden 2012, og den aktuelle journalisten finnes ikke …

Det er i hvert fall hva journalisten og landsmannen Toiminou Abdou hevder. Selv er han ansatt i mediet Al-watman.

– Jeg trodde jeg hallusinerte da jeg leste av Albalad Comores fortsatt eksisterte. Mediehuset ble lagt ned for seks år siden, og det var aldri en journalist som het Abdou Boina. Vi hadde to sportsjournalister: Abdoul Youssouf for den franske utgaven og Sharif Ousseine for den arabiske, sier Toiminou Abdou, gjengitt i et intervju med Marca.

Ingen kjenner til Abdou

Heller ikke presidenten for journalistorganisasjonen i øyparadiset kjenner til stemmegiveren.

– Det er ingen historikk på ham. Jeg kunne ha forstått det om France Football hadde begått en feil, og journalisten hørte til et annet medie, men personen eksisterer ikke, sier Stepahne Ahamadi, ifølge Ekstra Bladet.

For øvrig var stemmene gitt til Kylian Mbappe, Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Eden Hazard og Mohamed Salah, der førstnevnte fikk flest poeng, sistnevnte færrest.

LES OGSÅ: Zlatan: – Han hadde størst innflytelse på min karriere

LES OGSÅ: City-stjernens festlige Twitter-svar til Donald Trump

LES OGSÅ: Fotballuniversets ti mest populære på Instagram

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Pål Magnus Tømmervold / [email protected]